MILOJKO PANTIĆ UDARIO NA MATIĆA ZBOG CVETA MAKA, PA ZAPLAKAO: I tvoji sunarodnici su 4 godine granatirali Sarajevo!
Milojko Pantić i Nemanja Matić, Foto: Facebook / Printscreen, Reuter

pogodilo ga

MILOJKO PANTIĆ UDARIO NA MATIĆA ZBOG CVETA MAKA, PA ZAPLAKAO: I tvoji sunarodnici su 4 godine granatirali Sarajevo!

Cvet maka obeležava sećanje na vojnike stradale u Prvom svetskom ratu

Objavljeno: 15:45h
  • 765

Fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije, Nemanja Matić je odbio da nosi cvet maka na svom dresu tokom "nedelje sećanja", rekavši da ga to podseća na NATO bombardovanje Srbije 1999. godine.

Cvet maka obeležava sećanje na vojnike stradale u Prvom svetskom ratu, s time što su Britanci ove godine proširili malo to značenje i na sve poginule njihove vojnike, pa i na one koji su stradali u NATO akcijama.

Legendarni komentator Milojko Pantić je u svom video prilogu objasnio Matiću šta znači cvet maka i da nema veze sa NATO bombardovanjem Srbije.

Podsetio je Pantić i na velikog poetu Izeta Sarajlića koji je napisao pesmu "Večeras ćemo za njih voljeti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine.

Pantić je takođe poručuio Matiću i da su njegovi sunarodnici zemljaci četiri godine držali pod opsadom, bombardovali i granatirali građane Sarajeva.

Milojko Pantić
Milojko Pantić foto: Marina Lopičić

- Dragi naš dobri dečače Nemanja, moraš da znaš da cvet maka nema veze sa NATO paktom, a tvoji i naši sunarodnici su čitave četiri godine bombardovali i granatirali stanovnike grada Sarajeva. U tom Sarajevu živeo je veliki poeta Izet Sarajlić koji je napisao pesmu "Večeras ćemo za njih voleti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine i tako dao veliki doprinos balkanskoj kulturi sećanja na ovaj događaj. Pokazao je time kako treba poštovati sve, a ne samo svoje žrtve. Dragi naš dobri Nemanja Matiću.

Na gostovanju u Španiji Hrvati su doživeli debakl (0:6) i sada na domaćem terenu traže osvetu. Kvota na keca je 3,70, a na dvojku 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hrvatska - Španija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media