9 stvari o devetki koju nikada nećemo zaboraviti! (FOTO) (VIDEO)

Nemilosrdni ubica golmana

9 stvari o devetki koju nikada nećemo zaboraviti! (FOTO) (VIDEO)

Srpski i jugoslovenski fudbal ostao je bez čuvenog Sanija, o kome mladi ne znaju dovoljno, a stariji se ne sećaju. Mi smo tu da podsetimo na neke čuvene stvari o legendarnom golgeteru
Objavljeno:
Srpski i jugoslovenski fudbal ostao je bez jednog od najboljih u svojoj istoriji Slobodan Santrač preminuo je od posledica srčanog udara u svojoj 70. godini života
legendama na nebeskom terenu zajedno sa njima.
Zbogom legendo: Preminuo Slobodan Santrač, najbolji strelac SFRJ! (FOTO) Mlađe generacije fudbalskih poklonika verovatno malo znaju o ovom majstoru "bubamarom", a i oni stariji koji ga se seđaju mnoge su stvari zaboravili života koje se moraju pamtiti.
. Počeo je karijeru kao half, u valjevskom Metalcu na prvoj utakmici, u kupu protiv Dušanovca 6 golova.
2. Kakav je bio nemilosrdan strelac pokazuje i to što je u pobedi nad Kolubarom 14:1 OFK Beograd. 3. "Romantičari" su tada formirali udarni napadački tandem "3S" - Skoblar, Santrač, Samardžić, Kupa Maršala Tita 1966. godine protiv Dinama iz Zagreba, sva trojica su dali po dva gola u pobedi od 6:1.
4. Nakon što je stekao godine za odlazak u inostranstvo, potpisao je za Grashopers ponovi podvig iz vremena kada je igrao u Metalcu, i na meču protiv Belincone ponovo postigne 9 golova.
5. Posle dve godine u Švajcarskoj, vratio se u OFK Beograd, a onda je konačno prešao u voljeni Partizan za koji je nastupao 3 sezone Jugoslavije i trofej Srednjevropskog kupa. 6. Svoj poslednji, 218. ligaški gol postigao je u dresu zemunske Galenike protiv Budućnosti iz Podgorice. 218 strelac u istoriji jugoslovenskog fudbala svih vremena uspeti da ga nadmaši. 7. Santrača slobodno možemo nazvati i "srpskim Peleom", jer je, računajući sve uzraste (od pionira do seniora) u svim timovima i selekcijama, postigao više od 1.000 golova. Da budemo precizniji, na 1.359 utakmica ukupno je 1.301 zatresao protivničku mrežu. 8. Po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a nakon raspada nekadašnje države postao je prvi selektor reprezentacije SR Jugoslavije 1994. do 1998. godine i sa kojom je uspeo Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine.
9. Jedan je od najuspešnijih trenera koji su sedeli na klupi našeg nacionalnog tima 43 utakmice ostvario skor od 26 pobeda, 10 nerešenih mečeva i samo 7 poraza Mundijala protiv Holandije 2:1.
Legendo, počivaj u miru.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.