ŠOKANTNO OTKRIĆE! Pokušaj terorističkog napada na fudbalere Srbije?! Rusi sve otkrili i sprečili!
Fudbaleri Srbije, Foto: Dado Đilas

DRAMA

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Pokušaj terorističkog napada na fudbalere Srbije?! Rusi sve otkrili i sprečili!

Napadi su trebali da budeu izvedeni dronom

Objavljeno:

Ruske bezbednosne službe sprečile su napade dronom tokom Svetskog prvenstva u Rusiji prošlog leta.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da su njeni operativci preduzeli mere kojima su otkrivali i sprečavali pokušaje terorista da pomoću dronova ugroze bezbednost političkih zvaničnika tokom Svetskog prvenstva. Direktor FSB nije otkrio koji su teroristi u pitanju.

Ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev je rekao da je sedam nacionalističkih huliganskih bandi sprečeno da napadne pristalice Engleske, Argentine, Poljske i Senegala.

Tokom aprila ruski ekstremisti i huligani su pretili da će izvesti napad tokom utakmica u gradu Samari. U tom gradu, odigrano je šest mečeva Svetskog prvenstva: Srbija - Kostarika, Danska - Australija, Urugvaj - Rusija, Senegal - Kolumbija, Brazil - Meksiko i Švedska - Engleska.

Nijedan od bezbednosnih zvaničnika nije saopštio na kojim lokacijama su sprovođene akcije. Tokom Svetskog prvenstva u Rusiji bilo je angažovano nekoliko hiljada policajaca i vrhunska tehnologija za zaštitu učesnika, uključujući kamere za prepoznavanje lica i skenere. Svako ko je želeo da prisustvuje mečevima morao je da poseduje obaveznu identifikacionu karticu koju su izdavale ruske vlasti. Ipak, bilo je propusta pošto su članovi kontroverzne grupe Pusi rajot upali na teren tokom finala između Francuske i Hrvatske.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.