ONI KIDIŠU! TAMO NE MOŽEŠ DA PIPNEŠ LOPTU 15 PUTA! Srbi sa Ostrva od ovih stvari strepe pred meč Zvezde na Enfildu!
Fabinjo, Mohamed Salah i Virdžil van Dajk, Foto: Reuters

Samo jednu šansu imaju

ONI KIDIŠU! TAMO NE MOŽEŠ DA PIPNEŠ LOPTU 15 PUTA! Srbi sa Ostrva od ovih stvari strepe pred meč Zvezde na Enfildu!

O Liverpulu je suvišno pričati, ali evo koji su najveći kvaliteti tima Jirgena Klopa

Objavljeno:

Crvena zvezda gostuje moćnom Liverpulu u 3. kolu grupe C Lige šampiona, a šanse srpskog kluba i očekivanja pred meč izneli su i dva Srbina iz Premijer lige.

Trener Fulama i bivši strateg Partizana, Slaviša Jokanović istakao je da je najbitnije kako će crveno-beli otvoriti utakmicu, pogotovo u prvih 20 minuta.

Slaviša Jokanović govori o tome šta Zvezda može da dobije iz meča u Liverpulu
Slaviša Jokanović govori o tome šta Zvezda može da dobije iz meča u Liverpulu foto: Reuters

- Jako je bitno dobtro otvoriti utakmicu. Prvih 20 minuta ili pola sata protiv njih mogu da budu ključni. Oni kidišu od samog starta, igraju takav fudbal, pogotovo u atmosferi na stadionu. Uopšte ne valja kada ti rano daju gol jer onda dobijaju na samopouzdanju i jure drugi, treći, četvrti... Neka šansa je da se napravi dobra defanzivna postavka i da se koristi svaka moguća prilika da ih ugroziš iz kontranapada - rekao je Jokanović uz dodatak da bi sve trebalo gledati na kraju krajeva iz pozitivnog ugla po srpski fudbal.

Luka Milivojević je istakao kvalitete u igri Liverpula
Luka Milivojević je istakao kvalitete u igri Liverpula foto: Reuters

Sa druge strane, miljenik Delija i kapiten Kristal Palasa, Luka Milivojević, istakao je koje su vrline tima Jirgena Klopa.

- Realno, Liverpul je priča za sebe. Igraš protiv igrača koji su igrali finale Lige šampiona. Preteško je igrati protiv takvih ekipa. O tome sam baš pre neki dan pričao sa saigračem Mamadu Sakoom, koji je igrao tamo. Pričali smo i sa našim golmanom, Špancem, objašnjavao sam mu koliko je lepo igrati u Liverpulu. Vrhunski stadion, vrhunski uslovi. I onda odeš tamo i ne pipneš loptu 15 puta. A došao si da baš tamo pokažeš koliko znaš, koliko možeš. Jednostavno, protivnik ti ne dozvoljava. To je ekipa koja je u Premijer ligi najbolja na prvu oduzetu loptu. Znači, kada oni izgube loptu, odmah ti je oduzimaju i lopta ide u dubinu, sledi kazna. To je nešto u čemu je Liverpul najjači u ligi - rekao je Milivojević.

On je objasnio i šta može i mora da pokuša da uradi.

- Ne bih da dajem savete. Zvezda jedino što može da pokuša jeste da se brani. I da se opredeli za igru na kontranapade. Da stavi tri ili četiri ekstremno brza igrača napred i da pokuša da ih ugrozi. U svakoj drugoj situaciji to je ekipa koja te kažnjava na prvu grešku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.