Ko je Filozof u Zvezdi i zašto ne podnosi današnji sistem obrazovanja?

Nimalo nalik fudbalerima

Ko je Filozof u Zvezdi i zašto ne podnosi današnji sistem obrazovanja?

Mladi Makedonac van terena potpuno odskače od ustaljenih stereotipa o njegovim kolegama sa zelenog terena
Objavljeno: 10:39h

Zimsko pojačanje Crvene zvezde, David Babunski, je odličan fudbaler, jer da nije tako ne bi ni prošao Barseloninu omladinsku školu, ali pored "loptanja" Makedonac ima još jednu veliku strast i to prilično neuobičajenu za njegove kolege. Sin čuvenog Bobana Babunskog obožava da filozofiju zbog čega su ga u "La Masiji" prozvali "Filozof", a sa sobom redovno nosi knjige koje čita u slobodno vreme.

instagram/davidbabunski
- Stižem da čitam, obično pred spavanje. Trenutno čitam Eharta Toela "Moć trenutka". Njena pouka je da postoji samo ovaj momenat i ne bi trebalo da razmišlja o prošlosti - počeo je svoju priču za "Žurnal" Babunski koji uprkos ljubavi prema knjigama nije upisao fakultet. - Nisu me fudbalske obaveze sprečavale, jer sve može da se stigne kad se hoće, ali sam protivnik sadašnjeg obrazovnog sistema, jer je limitiran nivo znanja koji se pruža. Zato ga odbacujem i učim kako i koliko ja hoću.
Interesantno je da je mladi makedonski fudbaler i držao predavanja u Španiji, a da je posle osnivanja internet platforme "Skajself" dobio i sledbenike. Ipak, fudbal ima veoma važno mesto u njegovoj životnoj filozofiji. - Fudbal je velika alatka koja može da se upotrebi za lični rast i promenu sveta. U fudbalu sam naučio šta je timski rad, a moj san je da napravim bolji svet preko sporta. (Espreso.co.rs / Izvor: Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.