CRNOGORCI OZBILJNO PRETE SRBIJI: Tzv. Kosovo prvo, Italijani u 92. minutu do pobede u derbiju grupe!
mARKO vEŠOVIĆ, Foto: EPA

3. kolo lige nacija

CRNOGORCI OZBILJNO PRETE SRBIJI: Tzv. Kosovo prvo, Italijani u 92. minutu do pobede u derbiju grupe!

Sokolovi bez Tumbakovića do ubedljive pobede

Objavljeno: 22:54h

Reprezentacija Rusije savladala je selekciju Turske rezultatom 2:0 u okviru trećeg kola Lige nacija.Izabranici Stanislava Čerčesova na svom stadionu lagano su došli do trijumfa u derbiju diviziji B i napravili time veliki korak napred u osvajanju prvog mesta svoje grupe.

Rusi su došli do vođstva golom Romana Nojštatera, koji se najbolje snašao posle gužve u kaznenom. Iskusno su Rusi prepustili konce igre Turskoj, gosti su gradili igru, dok se Čerčesova ekipa okrenula kontranadima. Da bi onda u 78. minutu na scenu stupio Denis Čerišev, momak koga su lažno optuživali za doping, pokazao je da se nalazi u sjajnoj formi i samo 6 minuta nakon što je ušao u igru, znalački je fudbaler Valensije iskorsitio asistenciju Golovina.

Reprezentacija takozvanog Kosova odigrala je nerešeno na Farskim ostrvima, a ovim bodom su obezbedili prvo mesto svoje grupe. Poveli su gosti sjajnim golom Rašice. Ipak gosti su došli do izjednačenja posle lepe akcije u 50. minutu.

Crnogorci su igrali bez pomoći selektora Ljubiše Tumbakovića, koji meč pratio sa tribina zbog suspenzije zadobijene u duelu sa Srbijom. To nije smetalo reperzentaciji Crne Gore da ubedlivo savlada Litvance na njihovom terenu 4:1. Sokolove je do pobede vodio Stefan Mugoša, koji je dva puta pogađao mrežu. Crnogorcima ova pobeda dosta znači, pošto se sada nalaze na samo dva boda zaostatka u odnosu na Srbiju i ako pobede Orlove u Beogradu vrlo lako mogu da budu prvi u grupi.

Italijani su na dramatičan način stigli do pobede na gostujućem terenu Poljske. Reprezentacija Italije je tokom celog meča dominirala, ali je do pobednosnog gola stigla tek u 92. minutu. Posle dobrog kornera Kristijano Briđi se najbolje snašao.

LIGA B

Nedelja:

Grupa 2

Rusija - Turska 2:0 (1:0) (Nojštater 20, Čerišev 78)

LIGA D

Grupa 3

Nedelja:

Azerbejdžan - Malta 1:1 (0:1) (Abdulajev 53 - Muskat 37)

Farska Ostrva - Kosovo 1:1 (0:1) (Joensen 50 - Rašica 9)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.