VELIKA POBEDA PRAVOG FUDBALA I HUMANOSTI: "Propali fudbaleri" sakupili preko 250 hiljada za pomoć deci!
Humanitarna utakmica u Rakovici, Foto: Zajedno za život

zajedno za život

VELIKA POBEDA PRAVOG FUDBALA I HUMANOSTI: "Propali fudbaleri" sakupili preko 250 hiljada za pomoć deci!

Ova utakmica bila je jedinstvena i po tome što je svaki igrač uplatio kotizaciju u humanitarne svrhe za igranje na samom meču

Objavljeno:

Humanitarna organizacija „Zajedno za život“ nastavila je sa organizovanjem sportskih događaja i utakmica kako bi sakupljala sredstva za pomoć pri lečenju dece, ali ovoga puta na nesvakidašnji način. Umesto revijalnih utakmica nekadašnjih zvezda fudbala na koje smo navikli, ovoga puta okupili se nekadašnji fudbaleri nižerazrednog kluba FK IM Rakovica, i to oni koji nisu uspeli u fudbalu da bi sakupili sredstva za pomoć pri lečenju obolele dece.

Ova utakmica bila je jedinstvena i po tome što je svaki igrač uplatio kotizaciju u humanitarne svrhe za igranje na samom meču, i uplatama preko 50 igrača koji su igrali na meču sakupljeno je 170.000 dinara, dok su dobrovoljni prilozi posetilaca na utakmici doprineli da ukupna cifra koja je sakupljena bude preko 250.000 dinara!

Mala lokalna priča, koja je uradila veliku stvar okupila je na stadionu Rakovice preko 500 gledalaca koji su zdušno navijali za nekadašnje mlade nade Rakovačkog fudbala koje su nekada gledali na terenu ispod Košutnjaka.

foto: Zajedno za život

Gledaoci su imali prilike da se u ovoj sjajnoj emotivnoj utakmici podsete sjajnih talenata koji su prošli kroz mlađe kategorije ovog kluba iz Rakovica, ali kako već to biva, nisu uspeli zbog „lude glave“, „spleta okolnosti“ ili neke povrede zarađene po diskutabilnim terenima beogradskih liga.

Utakmica je završila remijem i rezultatom 2:2, a strelci za ekipu „belih“ bili su Pumpalović i Maksimović, dok su za „plavu“ ekipu strelci bili Bošković i Srbljak.

Sva sredstva koja su sakupljena ovom nesvakidašnjom humanitarnom utakmicom prosleđena su Humanitarnoj organizaciji „Zajedno za život“ koja organizacijom sportskih humanitarnih događaja sakuplja sredstva kojima pomaže lečenje obolele dece, kao i njihovim porodicama.

Humanitarna organizacija je za godinu dana postojanja već pomogla u lečenju preko 30-oro dece sa preko četiri miliona dinara. Više možete saznati na www.zajednozazivot.rs i najbrže pomoći slanjem humanitarne poruke sa kojom tekstualnom porukom na broj 8495 i tako donirati 100 dinara za pomoć pri lečenju obolele dece.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.