ŠAĆIRI NEMA NAMERU DA SE PRESELI: Igra za Liverpul, a živi u gradu koji navijači organski ne podnose!
Džerdan Šaćiri, Foto: Reuters

neobično

ŠAĆIRI NEMA NAMERU DA SE PRESELI: Igra za Liverpul, a živi u gradu koji navijači organski ne podnose!

Tamo živi još od kad je bio član Stouka

Objavljeno: 14:49h

Fudbaler Liverpula Džerdan Šaćiri došao je u tim Jirgena Klopa ovog leta iz redova Stouk Sitija, ali postoji jedna zanimljivost koja se tiče njegovo mesta stanovanja.

Naime, Švajcarac dok je bio član Potersa živeo je u Mančesteru, ali kada je promenio igračku sredinu nije i boravišnu, pa je tako ostao da živi u gradu iz kog je najveći rival njegovog sadašnjeg tima.

- Živim u istoj kući kao i kad sam igrao za Stouk. Nisam nikad bio u centru grada Liverpula, osim kada sam u hotelu sa timom. To je teško, jer vas navijači saleću na ulicama - rekao je Švajcarac i istakao da baš i ne voli toliko druženje sa fanovima.

Inače, ljudi iz ova rivalstvo počiva na više na stanovnicima ova dva grada nego na navijačima dva poznata kluba, naime krajem 19. veka, u promet je pušten Mančesterski brodski kanal, a dobro je poznato da je Liverpul od davnina bio lučki grad.

Šaćiri i Lalana u razgovoru sa Klopom
Šaćiri i Lalana u razgovoru sa Klopom foto: Reuters

Tom prilikom Mančester je uspeo da se "odvoji" od Liverpula pošto su industrijski brodovi mogli direktno da dolaze u ovaj grad pa je tako Mersisajdski grad gubio veliki deo novca...

Inače, razdaljina ovih gradova je oko 50 kilometara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.