GVARDIOLIN DUH SE ŠIRI AMSTERDAMOM: Tadić zablistao u Holandiji!
Foto: Reuters

pun pogodak povratak u holandiju

GVARDIOLIN DUH SE ŠIRI AMSTERDAMOM: Tadić zablistao u Holandiji!

Srpski reprezentativac pruža izuzetne partije od kada se vratio u dobro poznato prvenstvo

Objavljeno: 19:01h

Dušan Tadić se u letnjem prelaznom roku vratio u prvenstvo Holandije koje je 2014. godine napustio i preselio se u Sautempton.

On je ove godine odlučio da pojača tamošnjeg velikana Ajaks, a naišao je osudu mnogih pošto su smatrali da to nije pravi potez za njega u ovom trenutku karijere, kao i da nije potreban timu iz Amsterdama.

Ipak, svi koji su to govorili verovano sada žele da to nikada nisu izjavili pošto nekadašnji fudbaler Vojvodine briljira u Ajaksu i do sada je na 16 utakmica posigao sedam pogodaka i upisao osam asistencija.

Tadić je za veoma kratko vreme postao jedan od nosilaca igre Ajaksa, a trener ten Hag ga je imenovao u zamenika kapiten De Lihta, a jedna od potvrda da je srećan i da zaista uživa na terenu je i podatak da golove uvek proslavlja sa saigračima, što je podatak čest za timove koje vodi Pep Gvardiola.

Tadić proslavlja pogodak sa saigračima
Tadić proslavlja pogodak sa saigračima foto: Reuters

- Neophodno je da se golovi proslavljaju zajednički. Prva stvar koju je Pep Gvardiola promenio u Mančester Sitiju je uvođenje solidranosti među igračima. Igrači Sitija do njegovog dolaska često nisu proslavljali golove zajedno. Rekao im je da ne želi više to da gleda i da moraju da zajedno proslavljaju golove. Ja takođe mislim da je to bitna stvar. Tako se jača timski duh. A timskim duhom se pobeđuju utakmice. Nekada je siagrač daleko i morate da ga pozovoete ei sačekate da zajedno proslavite gol - rekao je reprezentativac Srbije.

Tadić proslavlja pogodak sa saigračima
Tadić proslavlja pogodak sa saigračima foto: EPA/Olaf Kraak

Veoma mu imponuje kada nosi kapitensku traku u odsustvu De Lihta.

- Velika je čast biti kapiten. To je san svakog deteta koje trenira fudbal. Ali nije uvek traka oko ruke to što vas čini kapitenom. Mi imamo još mnogo lidera u timu poput Huntelara, Blinda, Šenea... Imamo mladih, ali i iskusnih igrača, tako da na kraju nije bitno kod koga je traka - zaključio Dušan Tadić.

Dušan Tadić i Erik ten Hag
Dušan Tadić i Erik ten Hag foto: Reuters

Trener Ajaksa Erik ten Hag je to potvdio.

- To je jedan od razloga zašto smo doveli Dušana i zašto sam ga odmah promovisao u drugog kapitena.

On je radio kao trener drugog tima Bajerna dok je Pep bio šef stučnog štaba u Bavarskom velikanu i ističe da je dosta naučio od njega.

- Naučio sam gomilu stvari od Gvardiole. Psihologija i timski duh su mnogo bitne stvari. Ne samo na onih 11 koji igraju, već za celu svlačionicu. Svi igrači treba da budu uključeni. Cela klupa slavi kada postižemo golove i mislim da je to sjajno. To su male stvari koje čine tim velikim. Mogu da budu odlučujuće u bitnim momentima - zaključuje Ten Hag.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.