PINILJA OŽEGOVIĆ, ŽUNINJO PETROVIĆ, ROBERTO GOBELJIĆ: Kažete da je Superliga loša? Pogledajte opet...
Foto: Printscreen/youtube

MAJSTORIJE

PINILJA OŽEGOVIĆ, ŽUNINJO PETROVIĆ, ROBERTO GOBELJIĆ: Kažete da je Superliga loša? Pogledajte opet...

Golovi koji su obeležili srpski fudbal

Objavljeno:

Marko Gobeljić je u sredu postigao gol kakav se retko viđa na našim terenima, pošto je u Kruševcu šutem sa oko 30 metara maestralno savladao golmana Napretka i doveo svoj tim u vođstvo.

Ova majstorija nas je podstakla da se podsetimo najlepših golova u Superligi poslednjih par godina.

Srđan Plavšić je u leto 2016. godine postigao fantastičan pogodak na meču protiv Napretka kada je sa oko 25 metara pravom "bombom" savladao golmana gostujuće ekipe:

Sećate li se Lukasa Pjasentina? Brazilski štoper sa razornim udarcem postizao je fenomenalne golove protiv oba večita rivala i tako se upisao u istoriju kao stranac koji je pogocima iz slobodnih udaraca zatresao mrežu oba kluba sa Topčidera. Posebno je interesantan gol u Humskoj gde je na klupi "brđana" sedeo Vladan Milojević koji se upravo na ovom meču oprostio od mesta trenera u Čukaričkom.

Vladimir Bogdanović je poznat kao fudbaler Crvene zvezde u jednom od najtežih perioda za srpskog šampiona, a nekoliko godina kasnije po povratku u srpski fudbal iz Azije pokazao je svoju veštinu postizanja sjajnih golova. Naime, u meču između Radnika i Borca u kome je on igrao, Bogdanović je opalio po lopti iskosa sa leve strane i proslavio se.

Marko Docić, sadašnji kapiten Čukaričkog je još u periodu kada je nosio dres Javora nagovestio kakve šuterske sposobnosti ima. Godine 2013. je postigao gol jeseni u meču Ivanjičana sa Vojvodinom na Karađorđu kada je sa oko 35 metara zategao pravu praćku što bi se reklo fudbalskim žargonom.

Ognjen Ožegović je u leto 2015. bio pravi hit! Nerealna pobeda u Torinu nad Sampdorijom uz njegova dva pogotka bila su samo pokretač sjajnih igara koje je bivši špic Zvezde i Partizana pružao u dresu "lala", a njegov gol protiv Javora ulazi u konkurenciju za najbolji gol Superlige od njenog osnivanja.

Jedan od najboljih Večitih derbija viđen je takođe 2015. godine na Marakani, a junak najveće utakmice u Srbiji bio je portugalski napadač Ugo Vijeira koji je svoj drugi gol na tom meču postigao na perfektan način, ostavićemo vas da uživate ili da grickate nokte ako ste navijač Partizana.

Radosav Petrović je rešio šampionsku trku u sezoni 2009/2010 kada je savladao Stamenkovića "sa Autokomande" i doneo treću uzastopnu titulu za crno-bele.

Nemanja Neca Mihajlović, dečak koji svoj potencijal nije u potpunosti ostvario u Radu i Partizanu, pa je novu šansu potražio u holandskom Herenvenu, imao je svoje blistave trenutka u dresu kluba sa Banjice, a ovaj gol protiv Radnika pokazuje da ima "fudbala u nogama".

Ivan Petrović, možda ne toliko poznati fudbaler svakako je zaslužio svoje mesto na ovoj listi golom protiv Javora u dresu Radničkog iz Kragujevca. Pogodak sa pola terena za kraj ovog teksta koji ćete sigurno pogledati više puta.

Izvinjavamo se svim fudbalerima koji neće biti uvršteni na ovaj spisak, a ukoliko se vi setite još nekog majstorskog pogotka - pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.