AFERA TRESE HRVATSKU: Policija upala u prostorije Fudbalskog saveza!
Foto: Reuters

istraga u toku

AFERA TRESE HRVATSKU: Policija upala u prostorije Fudbalskog saveza!

Komšije u problemu?!

Objavljeno:

Tužilaštvo republike Hrvatske je naložilo zagrebačkoj policiji da poseti Fudbalski savez te zemlje zbog sumnji o preprodaji karata za finale Svetskog prvenstva u Rusiji prošlog leta.

Policija je poslata da izvrši istragu o sumnjama zbog prodaje karata za finale između Hrvatske i Francuske.

Fudbalski savez Hrvatske je od FIFA dobio te ulaznice, ali ne za javnu prodaju, već za - kupovinu članovima porodica fudbalera, prvenstveno aktuelnim reprezentativcima i članovima stručnog štaba.

Nisu mogli da kažu više informacija pošto je istraga još uvek u toku, a da je ona pokrenuta, potvrdio je i fudbalski savez.

Hrvatski navijači
Hrvatski navijači foto: AP

Ovo je drugi slučaj istrage u komšiluku, pošto je ranije već poznati komentator Drago Ćosić optužen za prodaju karata na crnom tržištu, a on je kasnije dobio otkaz u Hrvatskoj Radio Televiziji (HRT).

- Za Ćosićev skandal saznalo se tek pre dve nedelje, iako je HRT za zlouporebu saznao dan nakon finala SP-a - pisao je "Jutarnji list".

Za preprodaju nije optužen samo poznati komentator, pošto je i koordinator te televizije Saša Dedić bio umešan u tu prodaju, a negde čak piše da su cene ulaznica za tu utakmicu dostizale i 20.000 evra i da je FIFA u poslednjem trenutku sprečila prodaju.

Fudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatske foto: Reuters

Hrvatska Radio Televizija je odmah krenula u istragu, komentator i koordinator su izjavili kako su te karte poklonili svojim prijateljima i kako ne znaju šta je sada sa njima.

Prema istrazi, oni su bez znanja svoje televizije prvo zatražili, a kasnije i dobili 40 ulaznica čak i pre poćetka Mundijala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.