NIKOM NEĆE BITI LAKO OVDE: Igrači Zvezde složni i žale što makar jedna kontra nije prošla!
Foto: Starsport©

Zadovoljni bodom

NIKOM NEĆE BITI LAKO OVDE: Igrači Zvezde složni i žale što makar jedna kontra nije prošla!

Jovančić, Marin i Čaušić su sumirali utiske posle debija Zvezde u Ligi šampiona

Objavljeno: 10:19h

Prezadovoljni su bili fudbaleri Crvene zvezde osvojenim bodom u prvom meču u Ligi šampiona protiv Napolija.

Iako kod svih njih postoji žal što možda nisu uspeli da postignu i gol i eventualno stignu do pobede, jasno je da je svima na pameti samo to da su dokazali da se neće brukati, niti biti totalni autsajder u grupi smrti.

- Svesno smo igrali defanzivno, jer drugačije ne može protiv ovakve ekipe. I kad hoćeš da napadneš lopta je kod njih. Znači nam mnogo bod, pogotovo što su bile priče da ćemo primiti pet komada od svakog. Nikome neće biti lako ovde. A svuda idemo da se borimo. Nećemo primiti pet golova ni protiv Liverpula ni protiv PSŽ-a - poručio je Dušan Jovančić.

Njegov ulazak je dosta uticao na dešavanja na terenu, odličan je bio u defanzivi, a imao je i dobrih poteza u ofanzivi.

- Nadao sam se da golman neće stići loptu, ali dobro. U drugoj prilici nisam imao nameru da šutiram, hteo sam da dodam - rekao je Jovančić.

- Dobra je ekipa Napoli. Znali smo šta nas očekuje ovde. Imali smo možda neke kontre koje smo mogli možda bolje da završimo. Dobar bod i atmosfera je bila fantastična. Ja sam odigrao dosta utakmica u karijeri svojoj, i u Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu, ali ovo je bilo posebno - rekao je Marko Marin i dodao:

- Logično je da smo počeli u grču, jer mnogi od igrača nikad nisu igrali ovakve utakmice. Ovo je novo za njih i to smo i očekivali. Hteli smo drugačije, ali uspeli smo da prođemo kroz to za 15 minuta i posle je bilo bolje.

Bivši nemački reprezentativac smatra da bi trebalo da obrate pažnju na prekide i da ih više uvežbavaju.

- Moramo da damo gol iz prekida, imali smo ih dosta. To je uvek dobra prilika. Moguće je da igramo protiv njih. Imamo igrača za to, imamo i samopouzdanja da držimo loptu, ali Napoli nije loša ekipa, jaki su i oni u defanzivi i nameću njihovu igru - rekao je Marin.

Goran Čaušić se našao u startnoj postavi i bio velike bitke sa opasnom sredinom terena Napolitanaca i glavnim kreatorima igre tog tima.

- Jedna teška utakmica protiv ekipe koja se prošle godine borila za skudeto. Moderan fudbal, brz. Ovo je Liga šampiona, a mi prvi put učestvujemo. Mislim da smo bili malo bojažljivi na početku, par nepotrebnih grešaka u pasovima, kasnije smo malo došli do neke igre. Jako je teško protiv ovakve ekipe, kada se branite. Morate da zadržite loptu, da pokušate kontranapad. Mislim da je bod dosta dobar za početak - rekao je Čaušić i dodao da nije bilo lako protiv protivnika koji drži loptu u svom posedu.

- Nismo se uplašili atmosfere nego smo previše respektovali protivnika ju tih prvih 15 minuta. Posle smo se stabilizovali, uspevali da povežemo po 5-6 pasova, ali nije to bilo lako, jer je Napoli imao kontrolu igre i lopte. Mislim da smo ispoštovali sve zadatke u defanzivi. Nedostajalo je malo sreće i jedna kontra da se realizuje.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.