KAO DA SAM DRŽAVNI NEPRIJATELJ: Mirković rekao pravu istinu o savetovanju Anćelotija, pa otkrio nešto o Karlu što će oduševiti svakog Srbina!
Foto: Beta/Branislav Božić/EPA/Koča Sulejmanović

Tiče se NATO bombardovanja

KAO DA SAM DRŽAVNI NEPRIJATELJ: Mirković rekao pravu istinu o savetovanju Anćelotija, pa otkrio nešto o Karlu što će oduševiti svakog Srbina!

Strateg Partizana je ispričao detalje iz vremena NATO bombardovanja Srbije

Objavljeno:

Prostrujala je Srbijom vest u utorak ujutru da je trener Partizana, Zoran Bata Mirković, pomogao Napoliju da se spremi za okršaj sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona ovog utorka na stadionu "Rajko Mitić".

Italijanski mediji su prvi objavili da je strateg crno-belih dao savete sa svojim nekadašnjim učiteljem, a sada trenerom Napolitanaca Karlom Anćelotijem i da mu je pričao o srpskom šampionu i rivalu.

To pitanje je Mirkoviću postavljeno i na konferenciji za medije dan uoči meča Partizana i Rada, što je on demantovao.

Zoran Bata Mirković demantuje da je pričao o Zvezdi sa Anćelotijem
Zoran Bata Mirković demantuje da je pričao o Zvezdi sa Anćelotijem foto: Starsport©

- Da li vi stvarno mislite da sam ja savetovao jednog Karla Ančelotija? Ja jesam dobio poziv, to je lokalna radio stanica iz Napulja, želeli su komentar današnje utakmice. Ja sam, ako ste pročitali to što sam rekao, govorio krajnje afirmativno za Crvenu zvezdu, o samoj ekipi, kako su igrali do sada... A, onda je neko verovatno hteo da me predstavi kao državnog neprijatelja - rekao je Mirković.

On se setio i saradnje njih dvojice u Juventusu s kraja 20. i početka 21. veka, kada je Anćeloti bio trener, a Mirković igrač "stare dame".

Zoran Bata Mirković otkrio je kako je Anćeloti brinuo tokom bombardovanja Srbije
Zoran Bata Mirković otkrio je kako je Anćeloti brinuo tokom bombardovanja Srbije foto: Starsport©

- Bio mi je trener godinu i po dana. Sada smo kolege i prijatelji, a on je na prvom mestu jedna izvanredna osoba. Čak i kad bismo se videli, da li mislite da bismo stalno pričali o fudbalu? Sigurno da imamo i važnijih stvari od nekog savetovanja - dodao je trener Partizana, a onda otkrio kako je Anćeloti tokom NATO bombardovanja brinuo za situaciju u Srbiji.

- Bombardovanje je trajalo, nijednu noć nisam spavao do pet ujutru od brige za najbliže. Svako jutro Karlo me je čekao na hodniku u sportskom centru i pitao za porodicu, prijatelje, naš narod. Interesovao se o dešavanjima, nudio da pomogne šta može. Veliki je "Mister" čovek, zato je u svakoj ekipi u kojoj je radio bio voljen i igrači su tugovali i plakali kada je odlazio - prisetio se Mirković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.