ČLAN ZVEZDINE GENERACIJE KOJA JE BILA ŠAMPION '91: Anćelotija ovoga puta neće spasiti magla!
Foto: Reuters

čuvaj se, karlo

ČLAN ZVEZDINE GENERACIJE KOJA JE BILA ŠAMPION '91: Anćelotija ovoga puta neće spasiti magla!

Zvezda jeste autsajder, ali će imati svoje prilike

Objavljeno: 13:27h

Crvena zvezda u utorak igra svoju utakmicu u Ligi šampiona prvi put u ovom formatu, a gost na Marakani biće Napoli.

Član generacije crveno-belih iz 1991. koja se u Bariju popela na krov Evrope Refik Šabanadžović prošetaće pre utakmice počasni krug oko terena, za razliku od Robeta Prosinečkog koji zbog profesionalnih obaveza neće imati tu priliku.

On se uveliko priprema za tu čast, a u razgovoru za mondo.ba je to potvrdio -Premam se upravo, let mi je popodne i putujem u Beograd - a onda nastavio razgovor.

Zvezda je u verovatno najtežoj grupi ako se gledaju protivnici, ali ako se on pita, ona je ujedno i najlepša - Apsolutno se slažem. Najteža grupa jeste o čemu svedoče imena Liverpula, Pari sen Žermena i Napolija, ali i najlepša. Liverpul, po meni može da ode do kraja ove sezone i osvoji evropsku titulu, a ne treba posebno trošiti reči o 'svecima' iz Pariza, koji imaju fantastičan tim. Napoli takođe, u samom vrhu italijanskog fudbala. Ali, velika je stvar igrati protiv takvih timova za sve u klubu, za sve navijače.

Refik Šabanadžović
Refik Šabanadžović foto: Printskrin/Youtube

On veruje da Zvezda može do poztivnog rezultata - Napoli je, uz dužno poštovanje, slabiji tim od Liverpula i Pari sen Žermena, tako da momci treba da daju sve od sebe i hrabro izađu na teren. Očekujem pozitivan rezultat, a to je i nerešen ishod. Uveren sam da Zvezda neće izgubiti, ali i ako izgubi, bitno je časno i pošteno odigrati, pa onda publika nema nikakvih zamerki.

Napoli jeste veliki favorit, ali će Zvezda imati svoje šanse - Pun stadion, navijači i dobra atmosfera. Pobeda nad Salcburgom dala je dodatno samopouzdanje, odlično vođenje trenera Vladana Milojevića stvorilo je kolektivni duh koji su pokazali u većini mečeva u Evropi. Pokazali su i karakter vrativši se u Salcburgu posle 0:2.

Šabanadžović je igrao za Zvezdu 1988. godine protiv Milana, kada je bila ona čuvena magla na Marakani, koju je i Anćeloti spominjao, a ovoga puta misli da ga ona neće spasiti.

- Zvezda jeste autsajder, tu je Anćeloti u pravu, ali jeste i fascinantna i opasna. Igrao sam protiv njega na toj čuvenoj utakmici u kojoj je magla spasila Milan. Zna Anćeloti šta je 'Marakana', nije im ni tada bilo lako, a neće ni večeras Napoliju. Mislim da ga ovog puta neće spasiti magla.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.