Matić rešio da ispriča sve: Igrači kao da se plaše greške, ne znam zbog čega kruže priče da će nas dočekati prazan stadion!
Foto: Starsport©

ispovest

Matić rešio da ispriča sve: Igrači kao da se plaše greške, ne znam zbog čega kruže priče da će nas dočekati prazan stadion!

- Ovih sedam osam dana koliko smo bili zajedno momci su zaista radili maksimalno, posvećeni smo bili svi od prvog do poslednjeg, sve smo podredili uspehu reprezentacije

Objavljeno:

Na Mundijalu se “orlovi” nisu proslavili, slabije od očekivanog je krenulo i u C grupi Lige nacija.

Pobeđena je Litvanija u gostima, ali sa Rumunijom, na stadionu Partizana, došlo se samo do boda, a Nemanja Matić je rešio da ispriča sva dogašanja nakon loše epizode u Rusiji.

- Imali smo dosta mladih igrača, možda je u pitanju to neiskustvo, strah od greške. To je na stručnom štabu da analizira. Imali smo ipak nekoliko dobrih šansi da rešimo meč, ali nismo. U svakoj utakmici imate greške, ali i dobre stvari - kaže vezista Mančester junajteda Nemanja Matić.

Nemanja Matić na beogradskom aerodromu
Nemanja Matić na beogradskom aerodromu foto: Starsport©

Ima li pomaka u odnosu na Mundijal?

- Sigurno da ima. Moramo više da verujemo u svoje mogućnosti. Zbog celokupne atmosfere oko nas, igrači kao da se plaše greške, plaše se reakcije javnosti i publike. Samopouzdanje dolazi kroz rezultate, na dobrom smo putu, imamo četiri boda, očekivali smo šest - odgovorio je Matić

Nemanja Matić na meču protiv Brazila
Nemanja Matić na meču protiv Brazila foto: Starsport©

Čime je Matić zadovoljan?

– Ovih sedam osam dana koliko smo bili zajedno momci su zaista radili maksimalno, posvećeni smo bili svi od prvog do poslednjeg, sve smo podredili uspehu reprezentacije. I to će biti vidljivo kad krenu bolji rezultati. Do tada molim javnost da se strpi, publiku da nas podrži i neka daju konačni sud na kraju Lige nacija i na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nemanja Matić na Mundijalu
Nemanja Matić na Mundijalu foto: Reuters

Zašto postoji strah igrača od javnosti?

- Zbog celokupne atmosfere oko naše reprezentacije. Prevelika su očekivanja, a ne znam zašto. Ne znam kada je to naša reprezentacija napravila takav uspeh da smo igrali finale evropskog i svetskog prvenstva, pa da naredna reprezentacija ima strah. Treba da ulazimo u utakmicu ne opuštenije, ali bez straha od greške i da verujemo u sebe. Zašto javnost puno očekuje, kad svi ulažu u fudbal mnogo više od nas. Videćemo u narednom periodu koliko možemo, ali ja verujem u ove mlade momke jer su veliki profesionalci. Odavno nismo imali ovako velike profesionalce u ekipi. Pre desetak godina kad sam ja ulazio u reprezentaciju to nije bio slučaj.

Fudbalska reprezentacija Srbije na meču protiv Rumunije
Fudbalska reprezentacija Srbije na meču protiv Rumunije foto: Starsport©

Koliko dešavanja sa Lukom Milivojevićem i komentari selektora stvaraju dodatni pritisak mladim igračima?

- Sigurno da stvaraju, nije prijatno kad se to dešava u reprezentaciji, ali šta da radimo, moramo da se nosimo s tim. Ne znam kako je u ostalim reprezentacijama, možda isto, možda i ne, ali ostavlja trag na mladim igračima.

Luka Milivojević nije na spisku Mladena Krstajića
Luka Milivojević nije na spisku Mladena Krstajića foto: Reuters

Da li je ljut zbog odnosa javnosti prema nacionalnom timu?

– Ne, ne, taman posla, nego pred ovu utakmicu sa Rumunijom se pričalo da će da bude prazan stadion. Ne znam zašto to? Mi možemo da izgubimo, da igramo slabije, ali ovi momci daju maksimum za ovu zemlju. Kada nisam igrao za reprezentaciju dolazio sam da gledam svaku utakmicu, hteo sam da pomognem sa tribina. Zato pozivam sve ljude da nam pomognu na svakom meču jer nam to znači – završio je Matić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Maxbetsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.