Mihajlović, Pančev, Savićević, Prosinečki i ostali dočekuju Napoli na Marakani! Auuu! Kakav spektakl sprema Zvezda za Ligu šampiona!
Foto: News1

spektakl u najavi

Mihajlović, Pančev, Savićević, Prosinečki i ostali dočekuju Napoli na Marakani! Auuu! Kakav spektakl sprema Zvezda za Ligu šampiona!

Milojevićevi ratnici su zaslužili ovakvu počast

Objavljeno:

"Crvena zvezda je šampion Evrope... Zlatna kopačka Crvene zvezde pozlatila je naš crveno-beli tim" antologijske reči Milojka Pantića ostale su večno urezene u srca Delija.

Sada su se novi heroji u crveno-belom pojavili na fudbalskoj mapi Evrope, a slavna generacija će uveličati veliki povratak crveno-belih u Ligu šampiona.

Po dogovoru sa UEFA, pred početak prve utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona protiv Napolija, slavna generacija iz 1991. godine, predvođena trenerom Ljupkom Petrovićem, napraviće počasni krug na Marakani.

- Mnogo sam se obradovao ovom pozivu. I ranije smo se okupljali, ali je ovo poseban povod, jer smo svi presrećni što se naša Zvezda vratila tamo gde joj je i mesto, u krem evropskog fudbala. Očekujem da će se većina igrača odazvati, neće doći samo oni koji baš budu sprečeni - istakao je Stevan Dika Stojanović, kapiten čuvene generacije.

Kako saznaju "Novosti", Zvezda je poslala pozivnice svim igračima iz slavne generacije koja je 29. maja 1991. godine pokorila Evropu, da uveličaju spektakularni povrtak kluba na veliku scenu i daju dodatan motiv Milojevićevim pulenima protiv napolitanskih aždaja.

Tog istorijskog 29. maja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, crveno-beli su savladali Olimpik iz Marseja i upisali se među besmrtne, a zlatna generacija iz 91.proglašena je za šestu Zvezdinu zvezdu.

Ovo su osvajači Kupa evropskih šampiona iz 1991. godine:

Stevan Stojanović, Duško Radinović, Slobodan Marović, Vladimir Jugović, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dragiša Binić, Vlada Stošić, Goran Vasilijević, Ivica Momčilović, Željko Kaluđerović, Milić Jovanović, Goran Jurić, Rade Tošić, Vladan Lukić i Ljubiša Milojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.