Predsednik UEFA: VAR uništio Srbiju protiv Švajcarske, a Hrvatima je sviran onakav penal...
Foto: EPA/Armando Babani

ČEFERIN BEZ DLAKE NA JEZIKU

Predsednik UEFA: VAR uništio Srbiju protiv Švajcarske, a Hrvatima je sviran onakav penal...

Zaista gospodski intervju slovenačkog sportskog radnika

Objavljeno:

Mnogo se ove sezone pričalo o VAR tehnologiji, uvedenoj na Mundijalu, koja je mnogo puta pomogla sudijama da donesu pravu odluku, ali to i dalje nije dovoljno da bi se uverila UEFA, tj, njen predsednik Aleksandar Čeferin.

On i dalje nije siguran oko uvođenja ovog sistema u Ligu šampiona i Ligu Evrope, a razlozi za tako nešto su brojni...

- VAR me još nije uverio. Po mom mišljenju puno je tu nejasnoća. Ali znam, da nema više povratka. Ne znamo, da li mora sudija da pogleda snimak ili ne? Ko odlučuje? Onaj, koji je gore? Ili onaj, koji je na terenu? Ljudi koji gledaju ne razumeju šta se dešava. Ne razumeju ni sportski komentatori. Šta gledaju sudije? Šta ako linijski sudija digne zastavicu za ofsajd, glavni zaustavi igru i onda snimak pokaže da nije bio ofsajd? - pita se predsednik UEFA iz Slovenije u intervjuu za tamošnji list Ekipa24.

Aleksandar Čeferin
Aleksandar Čeferin foto: AP

Takođe, osvrnuo se i na momenat kada su Srbi oštećeni protiv Švajcarske...

- Dosta je nejasno, ali znamo da ćemo ga morati uvesti pre ili kasnije. Roberto Roseti, koji je sad šef sudija Uefe je bio već u Italiji zadužen za VAR. Rekao sam mu da ćemo ga lansirati kada budemo spremni. Moramo da odaberemojoš nekog ko će nam prodati tehnologiju, a moramo da odaberemo i sudije. Igramo po celoj Evropi, sudije imamo iz cele Evrope. Nije podjednako kao na jednom turniru, gde su svi arbitri okupljeni na jednom mestu. Na svetskom prvenstvu ste videli da linijske sudije nisu radile ništa, samo su čekale. Jedan sudija mi je rekao "Kad je bila sporna situacija, ja sam samo uradio ovo" i pokazao mi kao da sluša upustva u slušalici, "I ništa se nije čulo"! Pa, molim vas pogledajte primer Srbije koja nije dobila čista jedanajsterac na utakmici sa Švajcarskom. Hrvati su za manje očigledan faul dobili penal. Treba da postoje nekakva pravila upotrebe - rekao je Čeferin.

Šta vi kažete na ove reči?!

BONUS VIDEO Espreso intervju: Uroš Trifunović

(Espreso.co.rs/Ekipa24)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.