VANREDNO STANJE U SLOVAČKOJ ZBOG DELIJA: Trnava blokirana, igrač Spartaka se molio u crkvi, plaše se Veljka Simića!
Foto: Dado Đilas/Espreso

prohibicija u Trnavi

VANREDNO STANJE U SLOVAČKOJ ZBOG DELIJA: Trnava blokirana, igrač Spartaka se molio u crkvi, plaše se Veljka Simića!

Slovački mediji uglavnom su se bavili navijačima crveno-belih i njihovom reputacijom

Objavljeno: 18:15h
Nikola Husein

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 20.30 igraju revanš meč protiv Spartaka u Trnavi u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, i ovo bi mogla biti utakmica sezone za ekipu Vladana Milojevića.

Posle beogradskih 1:1, crveno-beli traže prolaz u plej-of za ulazak u Ligu šampiona, a sam plasman tamo im garantuje igranje u grupnoj fazi Lige Evrope i novčanu nagradu od oko 3 miliona evra, pa je jasna važnost utakmice.

Očekivano mediji u Slovačkoj su ogroman prostor posvetili ovoj utakmici, izuzetno važnoj i za njihovog i za srpskog šampiona, a najveći naglasak je ipak na navijačima crveno-belih, Delijama, od kojih strepe zbog reputacije koja ih prati.

Policija je zabranila prodaju alkohola u čak 19 ulica oko stadiona
Policija je zabranila prodaju alkohola u čak 19 ulica oko stadiona foto: Espreso

U gradu je takoreći zavedeno vanredno stanje na neki način u strahu da ne dođe do tuče, incidenata i nereda, a sve to na zahtev regionalnog štaba policije.

Među jednu od mera spada i zabrana prodaje i točenja alkohola u restoranima, kafićima, na trafikama i drugim mestima, ne samo u neposrednoj blizini stadiona "Anton Malatinski", već i u daljoj okolini, odnosno, u većem delu grada.

Slovački mediji o strelcu gola za Spartak Eriku Jirki
Slovački mediji o strelcu gola za Spartak Eriku Jirki foto: Espreso

Zabrana prodaje trajaće od 15 časova do ponoći, a i pre toga je preporučeno prodavcima da alkohol prodaju isključivo u plastičnoj ambalaži.

- Ove mere opreza su neophodne i poželjne s obzirom na beznednosnu situaciju i često remećenje javnog reda i mira od strane navijača - saopšteno je od strane policije medijima, a zabrana se odnosi na čak 19 ulica i sam tržni centar "Siti arena" koji se nalazi na stadionu.

Postava Spartaka koju najavljuju slovački mediji
Postava Spartaka koju najavljuju slovački mediji foto: Espreso

Stadion će biti ispunjen do poslednjeg mesta, a osim 5% karata koje prema pravilima UEFA pripadaju gostujućem timu, veliki broj srpskih emigranata iz Nemačke, Austrije, Poljske i okolnih zemalja je kupovao karte preko interneta i to za druge sektore stadiona, a sveukupno očekuje se da na stadionu bude oko 2000 navijača Zvezde.

Erik Jirka i Radoslav Latal analizirali su igru Crvene zvezde
Erik Jirka i Radoslav Latal analizirali su igru Crvene zvezde foto: Espreso

List "Novi čas" je na dan utakmice objavio zanimljivu priču sa strelcem gola za Spartak u Beogradu, Erikom Jirkom, koji je otkrio da je pred meč išao u crkvu da se pomoli za uspeh i pobedu.

Najava meča između Spartaka iz Trnave i Crvene zvezde
Najava meča između Spartaka iz Trnave i Crvene zvezde foto: Espreso

- Veoma sam pobožan i redovno idem u crkvu. Sada sam se molio za Spartak i sebe. To sam isto uradio i pred meč sa Legijom i Bog je bio uz nas i pomogao nam. Nadam se da će biti s nama i protiv Crvene zvezde.

Erik Jirka se pomolio u crkvi
Erik Jirka se pomolio u crkvi foto: Espreso

Inače, ostali slovački mediji najavljuju da je Vladan Milojević pripremio iznenađenje u startnoj postavi za ovaj meč i očekuju da to bude Veljko Simić.

Veljko Simić je najavljen kao potencijalno iznenađenje Vladana Milojevića
Veljko Simić je najavljen kao potencijalno iznenađenje Vladana Milojevića foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa iz Trnave, Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.