RASKOL U ŠVAJCARSKOJ ZBOG IZBACIVANJA ALBANCA IZ REPREZENTACIJE: Otkačio ga je kao devojku SMS-om, sve je to politika! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap

orao seče redom

RASKOL U ŠVAJCARSKOJ ZBOG IZBACIVANJA ALBANCA IZ REPREZENTACIJE: Otkačio ga je kao devojku SMS-om, sve je to politika! (FOTO) (VIDEO)

Buru komentara izazvala je odluka selektora

Objavljeno: 13:53h

Selektor Švajcarske Vladimir Petković na meti je kritika švajcarskih medija.

Odluka stratega švajcarske reprezentacije da iz ekipe izbaci Valona Behramija izazvala je buru komentara u švajcarskim medijima. Nezadovoljni Behrami je tvrdio da je u pitanju "poliitčka odluka" i tako potvrdio da je u nacionalnom timu došlo do raskola zbog spornih proslava golova Džerdana Šaćirija i Granita Džake dvoglavim orlom na meču sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Noje ciriše cajtung" navodi da je Behrami izbačen iz nacionalnog tima zbog prevelikog uticaja na ostale igrače, a ovakav potez selektora okarakterisan je kao "fatalni signal" i skrenuta je pažnja da je švajcarski Fudbalski savez izgubio kontrolu.

Valon Behrami
Valon Behrami foto: Reuters

Oštriji je u kritici bio "Blik". List je naveo da su promene posle Mundijala bile u redu kao i da je većina Petkovićevih odluka tokom prethodne četiri godine bila u redu. Međutim, Petkoviću se zamera da odluke sprovodi u delo kao diletant i bez stila kao i da je katastrofalno što nema nikakvu komunikacijsku strategiju.

Što se tiče Behramija, "Blik" piše da je on 83 puta nastupao za reprezentacijui da je Petković mogao da ga pozove na večeru, jer žive u blizini jedan drugog kao i da je mogao da organizuje zajedničku konferenciju za medije, da Behrami najavi oproštajnu utakmicu i veliki odlazak. Umesto toga, Petković je pozvao igrača i sve mu saopštio u 30 sekundi i da je to isto kao kada bi sa dugogodišnjom devojkom raskinuo preko SMS poruke i da je to nepoštovanje.

"Blik" nije poštedeo ni čelnike saveza rekavši da posle mundijalske afere "dvoglavi orao", ni selektor, ni njegovi nadređeni nisu najbolje reagovali, da su se problemi samo nagomilavali kao i da je "mnogo lonaca polupano u ekipi, Savezu i javnosti, a da je potreban optimizam, ne samo kada se radi o novim igračima već i kada je reč o novom treneru na klupi".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.