KASNO SI SE SETIO DA VADIŠ FLEKE, MESUTE! Ozil se oglasio povodom afere Erdogan! (FOTO)
Foto: Reuters

bolje ikad nego nikad

KASNO SI SE SETIO DA VADIŠ FLEKE, MESUTE! Ozil se oglasio povodom afere Erdogan! (FOTO)


Brojni stručnjaci i mediji u Nemačkoj smatraju da je učešće Ozila u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu najveća greška selektora Joahima Leva

Objavljeno: 16:43h

Nemački fudbalski reprezentativac Mesut Ozil rekao je danas da - nema nikakve veze s politikom - to što se slikao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ozil je pokušao da opravda svoju odluku, posle žestokih kritika sa kojima se suočio u Nemačkoj.

- Ta fotografija nema nikakve veze s politkom, već sam želeo da pokažem da poštujem prvog čoveka zemlje iz koje potičem - naveo je Ozil na Tviteru.

Ozil se u maju slikao sa Erdoganom, usred predsedničke kampanje u Turskoj.

Takođe, isto je učinio i njegov saigrač iz nemačke reprezentacije Ilkaj Gundogan, koji se, za razliku od Ozila, distancirao od eventualnih veza s turskim predsednikom.

Posle kritika u Nemačkoj, Ozil je rekao da više neće razgovarati s medijima, a stručni štab reprezentacije mu je dozvolio da dan pre početka Svetskog prvenstva ne prisustvuje danu sa medijima, kada su igrači razgovarali s novinarima.

Pojedini političari u Nemačkoj doveli su u pitanje lojalnost Ozila i Gundogana i sugerisali da bi trebalo da budu izbačeni iz reprezentacije.

Nemačka je branila titulu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je takmičenje završila u grupnoj fazi sa pobedom i dva poraza.

Brojni stručnjaci i mediji u Nemačkoj smatraju da je učešće Ozila u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu najveća greška selektora Joahima Leva.

BONUS VIDEO: Armin Đerlek - izjava posle pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.