KOD RUSA TO IDE PO KRATKOM POSTUPKU: Ovako su kažnjene devojke koje su prekinule finale Svetskog prvenstva! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Nema tu organizovanja suđenja

KOD RUSA TO IDE PO KRATKOM POSTUPKU: Ovako su kažnjene devojke koje su prekinule finale Svetskog prvenstva! (FOTO) (VIDEO)

Odmah pred sud i odmah izricanje kazne

Objavljeno:

Rusi to završavaju po kratkom postupku! Devojke koje su izazvale skandal na finalu Svetskog prvenstva upadanjem na tereni prekidanjem utakmice ekspresno su kažnjene i osuđene.

Sud u Moskvi ekspresno je osudio Veroniku Nikulšinu, Olgu Kurjačevu i Olgu Paktušovu na 15 dana zatvora i zabranio im posetu bilo kom sportskom događaju u sledeće tri godine.

Pripadnice 'Pusi Rajota
Pripadnice "Pusi Rajota" koje su prekinule finale Svetskog prvenstva osuđene su na 15 dana zatvora foto: Reuters

Među onima koji su upali na teren je bio i jedan muškarac - Pjotr Verzilov, suprug Nadežde Tolokonnikove, koja je 2012. godine takođe osuđena na zatvor zbog aktivnosti unutar grupe "Pussy Riot".

Podsećamo da su one obučene u uniforme ruske policije upale u toku drugog poluvremena na teren, ali su vrlo brzo zaustavljeni od strane obezbeđenja.

Organizacija "Pussy Riot" su u Rusiji poznate po provokativnim i politički motivisanim performansima na javnim mestima po Moskvi, pa kasnije montirane snimke postavjaju na društvene mreže.

Angažman grupe je isključivo politički, a muzika je samo jedna od formi njihovog delovanja. Teme kojima se njihovi tekstovi bave su feminizam, LGBT prava, otpor politici ruskog predsednika Vladimira Putina, koga smatraju diktatorom, i veza između Putina i lidera Ruske pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.