REAL PRODAO RONALDA! Sapunica je završena, privatni avion krenuo po njega u Grčku!
Foto: Reuters

GOTOVO JE, gotovo

REAL PRODAO RONALDA! Sapunica je završena, privatni avion krenuo po njega u Grčku!

Dve strane su u januaru postigle džentlmenski sporazum koji je Ronaldu obećao da može da ide za obeštećenje od 100.000.000 evra

Objavljeno: 17:49h

Sada je i definitivno završen posao! Kristijano Ronaldo će dres Real Madrida zameniti Juventusovim.

Nakon sedam dana pokušaja da se finalizira dogovor, saga uspešno je završena današnjim sastankom Ronaldovog menadžer sa čelnicima Real u Madridu.

Postojala je nedoumica da li će Real tek tako prodati Kristijana za 100.000.000 evra kao što mu je obećao još zimus.

Kristijano Ronaldo se i definitivno seli put Torina
Kristijano Ronaldo se i definitivno seli put Torina foto: Reuters

Spekulisalo se da će predsednik Reala tražiti odštetu u vrednosti između 120.000.000 i 150.000.000 evra za prvu zvezdu, ali se na kraju sve završilo kao i što je prvobitno dogovoreno.

To je potvrđeno i iz "kraljevskog kluba" putem zvaničnog sajta kluba.

- Real Madrid saopštava da je izašao u susret želji Kristijana Ronalda da pređe u Juventus. Hoćemo i da iskažemo zahvalnost fudbaleru koji je dokazao da je najbolji na svetu i obeležio jedan od najsvetlijih razdoblja u istoriji kluba i svetskog fudbala - piše između ostalog u saopštenju kluba!

Ronaldov agent Žorž Mendeš je pažljivo prethodnih dana ugovarao posao i nije dozvolio da neka od strana iskoči iz šina i napravi neki nepredviđen potez. A bilo je napeto na realiciji Real – Ronaldo...

Dve strane su u januaru postigle džentlmenski sporazum koji je Ronaldu obećao da može da ide za obeštećenje od 100.000.000 evra osim ako su u pitanju španski klubovi, veliki engelski klubovi ili PSŽ.

Mendeš je pre nekoliko nedelja otkrio Juventusu ovu do tada čuvanu tajnu i tako je počela najveća transfer operacija ovog leta.

Juventus je zahvaljujući konglomeratu Eksor u vlasništvu familije Anjeli zatvorio finansijsku konstrukciju i obezbedio Ronaldu platu od 30.000.000 evra po sezoni.

Posle dogovora sa igračem, prešlo se na pregovore sa Realom. Čekalo se nekoliko dana da Madriđani upale zeleno svetlo.

Ronaldo se trenutno nalazi na odmoru u Grčkoj
Ronaldo se trenutno nalazi na odmoru u Grčkoj foto: Profimedija

Perez je razmišljao da li da pogazi sporazum i traži više novca, ali je Mendeš uspeo da ispegla stvari. Real je džentlmenski prihvatio da ispoštuje raniji dogovor i da proda Kristijana za dogovorenu sumu.

U popodnevnim časovima je Real prihvatio Juventusove ponudu od 100.000.000 evra koju je doneo Mendeš i moglo je da se pređe u realizaciju transfera.

Juventusov gazda Andrea Anjeli je jutros privatnim avionom iz Pize otputovao u grčku Kalamatu u čijoj blizini se Ronaldo odmara sa porodicom.

Anjeli će tamo utanačiti sve oko Ronaldovodog zvaničnog predstavljanja u Torinu.

Večeras će im se tamo pridružiti i Mendeš, a zajedno bi posle toga trebalo da se upute ka Italiji.

Spekuliše se da će subota biti dan kada će hiljade navijača Juventusa dočekati Ronalda na promociji u Torinu.

Rešeno je čak i pitanje Ronaldovog poreskog duga u Španiji. Od palte koje će mu Juventus davati, španske vlasti će zahavljujući sporazumu dve zemlje, odbiti 18.100.000 evra koje Portugalac mora.

BONUS VIDEO: Novinari Espresa u epizodi "Valjati se kao Nejmar"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.