Platini bi ipak mogao od ostane predsednik UEFA?

možda se izvuče

Platini bi ipak mogao od ostane predsednik UEFA?

Izvršni komitet UEFA odlučio je da izbori za predsednika te organizacije neće biti raspisani sve dok apelaciona tela u sportu, uključujući i Sud za sportsku arbitražu (CAS), ne donesu odluku po Platinijevoj žalbi
Objavljeno: 18:14h

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da neće smeniti aktuelnog predsednika Mišela Platinija dok traje proces po žalbi koju je uputio na odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) o suspenziji na osam godina iz fudbala. Izvršni komitet UEFA odlučio je da izbori za predsednika te organizacije neće biti raspisani sve dok apelaciona tela u sportu, uključujući i Sud za sportsku arbitražu (CAS), ne donesu odluku po Platinijevoj žalbi.

Odlučeno je i da kongres Uefa koji bi mogao da izabere novog predsednika, bude održan u maju u Budimpešti, uoči Evropskog prvenstva čiji je domaćin Francuska. Platini je suspendovan na osam godina zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koju je dobio od predsednika FIFA Sepa Blatera 2011. godine za konsultantske poslove. Zbog toga je i Blater suspendovan na osam godina. (Espreso.co.rs/Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.