Fudbaler Crvene zvezde kandidat za najboljeg igrača Evrope zajedno sa Kilijanom Mbapeom!
Foto: Nebojša Mandić

Paklena konkurencija

Fudbaler Crvene zvezde kandidat za najboljeg igrača Evrope zajedno sa Kilijanom Mbapeom!

Po običaju i tradiciji ponovo je srpski fudbaler na listi "odabranih"

Objavljeno:

Po drugu godinu zaredom Dejan Joveljić se našao na listi igrača koji su kandidati za najboljeg fudbalera Evrope starosti do 20 godina.

Nekada su se na ovoj listi nalazila imena Lazara Markovića, Sergeja Milinkovića Savića, Marka Grujića, Andrije Živkovića i Nemanje Maksimovića, a u poslednje dve godine to je rezervisano za najveću nadu kluba sa Marakane.

Dejan Joveljić sa Vujadinom Savićem
Dejan Joveljić sa Vujadinom Savićem foto: Starsport©

Italijanski "Tutosport" kao i svake godine bira najboljeg mladog fudbalera na "starom kontinentu" i predstavlja listu od 100 najvećih talenata i ponovo je makar jedan Srbin na njoj.

Prošle godine je trijumfovao Kilijan Mbape, koji je iskreno rečeno i sada prvi favorit da osvoji po drugi put zaredom ovo priznanje, pošto je 1998. izlazno godište za ovu nagradu.

Ima tu još dokazanih igrača na seniorskom nivou poput Patrika Kutronea iz Milana, Trenta Aleksandera Arnolda iz Liverpula, Džastina Klajverta novo pojačanje Rome, pa Aleksandera Isaka iz Dortmunda...

Što se tiče fudbalera iz regiona, tu je Barselonin Crnogorac Lazar Carević, Slovenac iz Šturma Sandi Lovrić, dok su već po običaju najbrojniji Hrvati. Davor Lovren, sada u Fortuni iz Dizeldorfa, pa dvojac zagrebačkog Dinama Nikola Moro – Borna Sosa, Fabijan Benko iz Bajerna, ne računamo ovde Kristijana Pulišića, koji je prihvatio dres SAD.

Kompletan spisak možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.