ŽIVOPISNI SELEKTOR SENEGALA: Ponosan sam na tim, ali nismo zaslužili da idemo dalje!
Foto: EPA/Felipe Trueba

Realni Aliju Sise

ŽIVOPISNI SELEKTOR SENEGALA: Ponosan sam na tim, ali nismo zaslužili da idemo dalje!

- Razočaran sam zbog ekipe, zbog ove generacije igrača koji su se svakoga dana borili za svoju zemlju - rekao je Sise

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Senegala Aliju Sise rekao je da je ponosan na svoju ekipu i na njihovu igru na Svetskom prvenstvu, uprkos eliminaciji u grupnoj fazi, za koju je ocenio da je zaslužena.

Senegal je danas u poslednjem trećem kolu Grupe H u Samari izgubio od Kolumbije sa 0:1, a sa Svetskog prvenstva je ispao pošto je dobio dva žuta kartona više od Japana, koji je sa 0:1 izgubio od Poljske.

Kolumbija je prva na tabeli sa šest bodova, a Japan i Senegal imaju po četiri boda. Japan i Senegal imaju i istu gol razliku, po četiri data i primljena gola, a Japan je prošao dalje pošto je tokom grupne faze dobio dva žuta kartona manje.

Senegalu je bio dovoljan bod za prolaz dalje, ali je prvi put u istoriji jedna ekipa eliminisana sa Svetskog prvenstva na osnovu pravila o fer pleju.

- Veoma sam ponosan na moj tim, ponosan sam na njihov rad. Ali, Senegal se nije kvalifikovao zato što nije zaslužio. Takav je život. Bodovi za fer plej su jedno od pravila, koja su uspostavljena na turniru, i to moramo da poštujemo. Više bismo voleli da smo eliminisani na neki drugi način, ali ovako stoje stvari. Znali smo za ta pravila - rekao je Sise.

Govoreći o utakmici, Sise je rekao da je njegova ekipa dobro kontrolisala meč i da je trebalo da postigne gol u prvom poluvremenu.

- Razočaran sam zbog ekipe, zbog ove generacije igrača koji su se svakoga dana borili za svoju zemlju. Nastaviću da ih hrabrim i da budem sa njima, pošto mislim da od njih možemo očekivati mnogo dobrih stvari u budućnosti - naveo je Sise.

BONUS VIDEO KOREJAC, TI SI NAŠ BRAT! Navijači Meksika nosili ambasadora na rukama i nalivali tekilom posle eliminacije Nemaca!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.