KOMŠIJE, OVO JE STVARNO SRAMOTA! Hrvati brutalno napali Mladena Krstajića! (VIDEO)
Foto: EPA/Armando Babani/Fonet

NEČUVENO!

KOMŠIJE, OVO JE STVARNO SRAMOTA! Hrvati brutalno napali Mladena Krstajića! (VIDEO)

Ovo je zaista skandal svetskih razmera!

Objavljeno: 14:07h

Sramotan tekst izašao je u hrvatskim medijima, i to ne sramotan zato što je hrvatski, već zato što je toliko ispunjen mržnjom, da zaista podseća na tekstove Marka Perkovića Tompsona i Baje Malog Knindže.

Tekst vam prenosimo u celosti, naravno, "preveden" u ekavicu:

- Znate li ko je Baja Mali Knindža?

Pravim imenom Mirko Pajčin, estradni je ratni huškač i velikosrbin niskog rasta. Ulogu je na sceni igrao pre, tokom i posle rata.

Najpoznatije pesme su mu "Vrati se vojvodo Đujiću", posvećena četničkom koljaču iz Drugog svetskog rata, zatim "Čiča Draža", o četničkom zapovedniku Mihailoviću, pa "Ne damo ti Tuđmane ni metra", "Ne volim te Alija zato što si balija", "Oj Šešelju"...

Iako je nakon Oluje i Južnog poteza izgubio veliki deo tržišta, i dalje nastavlja s plodnim radom. Ovaj veliki obožavatelj četničke Radikalne stranke i omiljeni pevač "vojvode" Vojislava Šešelja, podjednako uspešno prodaje svoje pesmuljke po Republici Srpskoj, kao i po svetu raseljenoj srpskoj dijaspori.

Na jednoj od takvih fešti pre SP-a bio je i srpski selektor Mladen Krstajić. Baja Mali Knindža zabavljao je prisutne, kada je došao do refrena "Pevaj Srbijo, zemljo bitaka", mikrofon je uzeo Krstajić i zapevao.

Na SP-u pak, hrvatski fudbaleri imaju neuporedivo više razloga za pesmu od srpskih. Nakon pobede nad Argentinom 3:0, na snimku slavlja iz svlačionice čuje se kako pevaju Čavoglave.

Slavlje uz pesmu koja je sporna zbog pozdrava "Za dom spremni" (možda je malo uvredljivo za nas i to što se peva da će nas stići njihova ruka i u Srbiji prim.aut.) na njenom početku izazvala je mnogo reakcija u susednoj Srbiji, a javio se i predsednik Aleksandar Vučić.

- Video sam da su pevali pesmu u kojoj se spominju srpski dobrovoljci, četnici. Da sam na njihovom mestu, radovao bih se sportskom uspehu. Ako je nekome najvažnija mržnja protiv suseda, ja to ne razumem.

Vučić dakle komentariše što hrvatski navijači slave pesmom koja počinje ustaškim pozdravom (braćo, komšije, nije samo pozdrav problem), ali mu ne smeta da se selektor njegove zemlje za SP nabrijava pevajući s likom koji veliča srpske masovne zločine.

To čudi, jer Vučić se poslednjih godina prešaltao u modernog, progresivnog političara željnog dobrosusedskih odnosa s narodima i zakopavanja ratnih sekira.

Nekadašnji istaknuti pripadnik Delija, kog je na tribinama u Rusiji nasledio sin, pravi se da u ratno i posleratno vreme nije bio ono što je Baja Mali Knindža ostao - estradni četnik.

A što se tiče srpskog selektora, on inače voli pesmu i žurke. Sećamo se kako je dok je igrao u Šakleu, na koncert Mileta Kitića u raspojasani provod poveo tada mladog hrvatskog saigrača Ivana Rakitića, koji ga zove bratom - stoji u tekstu Index.hr.

Zaista, ovaj tekst je toliko ostrašćen, da bi nas zaista bilo sramota da napišemo nešto slično!

Ovo novinarstva nije videlo, već je poenta ovog "pisanija" ista kao u pesmama Baje Malog Knindže i Tompsona - da uveća mržnju među napaćenim balkanskim komšijama i nekadašnjim sugrađanima.

BONUS VIDEO: JASNO I GLASNO Vladimir Stojković poručio saigračima: Ko ne veruje u pobedu, neka odmah krene kući

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.