FANTASTIČAN MEČ JAPANACA I SENEGALACA: Ali ono što boli i jedne i druge, je krajnji rezultat koji nikome nije odgovarao! (FOTO)
Foto: Reuters

Mundijal 2018. godine, grupa H

FANTASTIČAN MEČ JAPANACA I SENEGALACA: Ali ono što boli i jedne i druge, je krajnji rezultat koji nikome nije odgovarao! (FOTO)

Obe ekipe će morati da prolaz u narednu rundu traže u poslednjem kolu

Objavljeno: 19:17h

Podela bodova na ravne časti u sjajnom golgeterskom okršaju Senegala i Japana u Jekaterinburgu! Meč između dve prvoplasirane ekipe grupe H je završen 2:2.

Imaju za čime da žale i jedni i drugi, a pogotovo Japanci koji su imali sjajne šanse da se domognu pobede i samim time mesta u osmini finala, a ovako će obe ekipe morati u poslednjem kolu da traže prolaz.

Ovakav ishod najviše je odgovarao Poljacima i Kolumbijcima koji su sa njima i grupi i koji međusobni meč igraju od 20 časova, a poraz nije opcija ni za jednu ekipu, jer u tom slučaju završava takmičenje već posle grupne faze.

4 gola su viđena u duelu Japanaca i Senegalaca na Jekaterinburg Areni
4 gola su viđena u duelu Japanaca i Senegalaca na Jekaterinburg Areni foto: AP

Odličnu predstavu su nam pružili "lavovi" i "samuraji" na terenu, veoma dobar meč, borben, napadački i začinjen lepim golovima.

Bolje su krenuli Senegalci koji su iskoristili kiks golmana Kavašime kada je posle jednog šuta odbio loptu u noge kapitenu Maneu, a ovaj je prosledio u mrežu za vođstvo u 11. minutu.

Sadio Mane postiže prvi gol za Senegal
Sadio Mane postiže prvi gol za Senegal foto: Reuters

Bilo je potom još šansi za nominalnog domaćina ovog susreta, ali do kraja poluvremena stiže izjednačenje preko Takešija Inuija. Oprobao je japanski reprezentativac svoj tehnički sjajan udarac i milimetarski preciznom loptom pogodio mrežu protivnika za izjednačenje.

Takeši Inui izjednačava na 1:1
Takeši Inui izjednačava na 1:1 foto: Reuters

To je promenilo i odnos snaga na terenu, pa su Japanci postali ti koji diktiraju tempo, vrše pritisak i napadaju, a što je najbitnije stvaraju šanse. Dve najbolje prilike su imali Osako i Inui koga je prečka sprečila da se upiše u strelce, a kada se to već desi mora da usledi kazna na drugoj strani.

Takeši Inui je pogodio prečku
Takeši Inui je pogodio prečku foto: Reuters

Dobar kontranapad Senegala, Nijang ubacuje loptu u peterac, a ona stiže do Vaga u punom naletu i ovaj je zabija pod prečku nemoćnog Kavašime.

Musa Vag donosi novo vođstvo Senegalu
Musa Vag donosi novo vođstvo Senegalu foto: Reuters

Igrao se 71. minut kada se to dogodilo i u tom trenutku je delovalo da će japanski igrači biti slomljeni i da se neće oporaviti od ovogo šoka.Međutim, na teren ulazi jedan od najiskusnijih Keisuke Honda i upravo on donosi izjednačenje posle nekoliko minuta.

Keisuke Honda postiže gol za konačnih 2:2
Keisuke Honda postiže gol za konačnih 2:2 foto: Reuters

Greška senegalskog golmana koji je promašio loptu na centaršutu, Inui je vraća na peterac, a tamo usamljeni Honda je samo prosleđuje u mrežu.

SENEGAL - JAPAN 2:2

(Inui 33, Honda 78 - Mane12, Vage 71)

Senegal: K. Endiaj, Sabali, Kulibali, Sane, Vag, P. Endiaj (od 81. Ndoje), A. Endiaj (od 65. Kujate), Gana, Ismaila, Nijang (od 85. Dijuf), Mane.

Japan: Kavašima, Sakai, Jošida, Šođi, Nagatomo, Hasebe, Šibasaki, Haraguči (od 75. Okazaki), Kagava (od 72. Honda), Inui (od 87. Usami), Osako.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.