ŠVAJCARCI STALI UZ ALBANCE: Ne očekujemo kaznu FIFA, ovo je SPONTANA proslava golova! (FOTO)
Foto: Reuters

složni

ŠVAJCARCI STALI UZ ALBANCE: Ne očekujemo kaznu FIFA, ovo je SPONTANA proslava golova! (FOTO)

FIFA delegat Klaudio Sulser rekao je na konferenciji za štampu, da se radilo o "spontanoj reakciji" igrača, ali "ne i o političkoj poruci"

Objavljeno:

Fudbalski savez Švajcarske stao je u zaštitu svojih reprezentativaca kosovsko-albanskog porekla, koji su tokom utakmice protiv Srbije na Svetskom prvenstvu, slavili golove "albanskim orlom", uz napomenu da ne očekuju da FIFA na to reaguje.

FIFA delegat Klaudio Sulser rekao je na konferenciji za štampu, da se radilo o "spontanoj reakciji" igrača, ali "ne i o političkoj poruci".

foto: Starsport©

I pored toga, dodao je, održan je sastanak sa Đerdanom Šaćirijem i Granitom Džakom posle utakmice. SFV ne očekuje nikakve sankcije protiv Džake i Šaćirija. - Ne mogu da zamislim da će biti kažnjeni zabranom - rekao je generalni sekretar SFV Aleks Mišer. I Sulser je dodao da je uveren da FIFA neće pokrenuti nikakav postupak protiv dvojice švajcarskih reprezentativaca, dodajući da se svetska kuća fudbala nije javila SFV-u.

- Nisam siguran da će FIFA uopšte reagovati, sve zavisi kako se proceni u disciplinskoj komisiji. To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača, i zato ne vidim što bi FIFA uopšte pokretala slučaj - objasnio je Sulser. Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media