HAOS U NAJAVI: Srbi, Rusi, Hrvati, Albanci i Englezi u istom gradu! Zbog njih su spremni i tenkovi da izađu na ulice!
Foto: Starsport©

Samo da ne bude krvoprolića

HAOS U NAJAVI: Srbi, Rusi, Hrvati, Albanci i Englezi u istom gradu! Zbog njih su spremni i tenkovi da izađu na ulice!

Izuzetno nezgodna situacija za organizatore biće u Kalinjingradu

Objavljeno: 13:04h

Organizatore Svetskog prvenstva koje je počelo u četvrtak trese strah zbog Kalinjingrada!

U ovom gradu koji se nalazi u oblasti koja je kao enklava, odnosno, geografski i teritorijalno odvojena od Rusije, u narednom periodu doći će do sretanja navijača koji su međusobno sukobljeni i samim time postoje velike šanse za nerede i izbijanje haosa na ulicama i stadionima, o opšte tuče.

U tom gradu svoje mečeve grupne faze igraju Srbija protiv Švajcarske 23. juna, a poznato je da će švajcarski tim doći da podrži i veliki broj Albanaca s obzirom da nekoliko igrača albanskog porekla s Kosova igra za "sajdžije", taklođe pre toga tu će svoj meč igrati i Hrvatska, kao i Engleska.

Srpski navijači će uz Ruse bodriti našu reprezentaciju u Kalinjingradu
Srpski navijači će uz Ruse bodriti našu reprezentaciju u Kalinjingradu foto: Starsport©

Uz sve to, tradicionalno Rusi će biti uz Srbe, a poznato je i da žele da imaju okršaje sa Englezima kao što je to bilo na prošlom Evropskom prvenstvu, tako da može doći do međunacionalnog sukoba tokom narednih dana.

- Prethodnih dana preko društvenih mreža stigle su najave pristalica Srbije i Rusije za obračun sa Albancima odnosno Hrvatima. Domaći ultrasi potrudili su se da se srpski navijači osećaju kao kod kuće što su i sami najavili. Da stvar bude gora, u dokumentarnom filmu "Bi-Bi-Sija" pod nazivom "Ruska huliganska vojska" koji je snimljen kao najava pred Mundijal, jedan od vođa navijačke grupe rekao je da će Mundijal za nekoga biti festival fudbala, dok će za druge biti karneval nasilja - prenosi hrvatski portal "Index".

Hrvatski navijači
Hrvatski navijači foto: Dado Đilas

- Gde god Srbija bude igrala, osećaće se kao kod svoje kuće. Što se Engleza tiče, spremni smo za njihov dolazak, biće krvi na ulicama. Udružili smo se i čekamo ih, mi ne bežimo - poruka je ruskih huligana.

Zbog svega ovoga Rusi su u pripravnosti, i angažovane su neviđene mere obezbeđenja, a u sprečavanje bilo kakvog nasilja uključene su vojska, policija, specijalne jedinice, pa čak i tenkovi i borbeni avioni.

BONUS VIDEO: Dolazak srpske fudbalske reprezentacije u Rusiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.