VELIKANI, OTVORITE ŠIROM OČI: BBC izabrao zvezde iz senke na Mundijalu! Tu su SMS, ali i još jedan neočekivani srpski reprezentativac! (VIDEO)
Foto: Starsport©

Iznenađenje

VELIKANI, OTVORITE ŠIROM OČI: BBC izabrao zvezde iz senke na Mundijalu! Tu su SMS, ali i još jedan neočekivani srpski reprezentativac! (VIDEO)

Veliko priznanje za dva naša mlada igrača

Objavljeno:

O srpskim fudbalerima vlada visoko mišljenje u svetskim medijima uoči Svetskog prvenstva u Rusiji.

Britanski Bi-Bi-Si je napravio listu od 15 igrača koji bi iz drugog plana mogli da zablistaju na Mundijalu i svojim igrama se dokažu na najvećoj sceni, a na toj listi su se našla imena čak dva naša reprezentativca.

I dok je očekivano bilo da izaberu Sergeja Milinkovića Savića, mada ne tek na 11. mesto, jer je mladi Srbin u poslednje dve godine eksplodirao u Laciju i pominje se da će ovog leta njegov transfer biti plaćen devetocifreno, onda je svakako drugi naš igrač na ovoj listi iznenađenje.

Mnogi bi pomislili da su to možda Sergejevi vršnjaci Grujić, Radonjić, Rajković, Milenković, ali ne. Reč je o Urošu Spajiću koji je uoči Mundijala dres Anderlehta zamenio dresom Krasnodara.

BBC navodi da je Spajić nešto stariji od ostalih igrača na listi, jer ima 25 godina, ali da su začuđeni da je posle Anderlehta rešio da se preseli u Rusiju, jer kako kažu ima kvalitete da igra u nekoj od najjačih svetskih liga.

Takođe ističu njegovu sjajnu igru u vazduhu i hladnokrvnost kod rešavanja opasnih situacija ispred gola. Biće i da su Britanci malo pod utiskom sjajnih igara koje je Spajić pružio prošle sezone u dvomeču Anderlehta i Mančester junajteda kada je "stavio u džep" Romelua Lukakua.

Što se tiče same liste ona izgleda ovako: Irving Lozano (Meksiko, PSV), Kristijan Pavon (Argentina, Boka Juniors), Aleksej Mirančuk (Rusija, Lokomotiva Moskva), Bril Embolo (Švajcarska, Šalke), Renato Tapija (Peru, Fejnord), Sardar Azmun (Iran, Rubin Kazanj), Ašraf Hakimi (Maroko, Real Madrid), Rodrigo Bentankur (Urugvaj Juventus), Alireza Jahanbakš (Iran, AZ Alkmar), Sergej Milinković Savić (Srbija, Lacio), Juri Tilemans (Belgija, Monako), Ismaila Sar (Senegal, Ren), Uroš Spajić (Srbija, Krasnodar), Maksi Gomez (Urugvaj, Selta).

BONUS VIDEO: DOK JE SLAVIO, DRUGARA JE PREBIO! Dizač tegova prevideo koliko je snažan!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.