PRESUDA - KRIV JE PO SVIM TAČKAMA! Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora!
Foto: Beta

Oduzima mu se imovina i novac

PRESUDA - KRIV JE PO SVIM TAČKAMA! Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora!

Mamić mora vratiti sav nezakonito stečen novac. Oduzimaju mu se i dva stana na Cvetnom trgu. Supruga Marina Mamić u roku od 15 dana mora po pravosnažnosti da preda državi stanove i zemlju koju je Mamić kupio nezakonito stečenim novcem

Objavljeno:

Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora zbog malverzacija u Dinamu iz Zagreba i nanošenja višemilionske štete klubu prilikom transfera igrača, utaju poreza i mito i korupciju.

Posle tri godine sudskog procesa koji je obeležen skandalima, ispadima pred medijima, sumnjivim svedočenjima, odustajanjem od davanja iskaza fudbalera, promenom advokata, Županijski sud u Osjeku je konačno doneo presudu.

Bivši prvo čovek "modrih", a sada samo "savetnik" u klubu osuđen je nepravosnažno na šest i po godina zatvora, a pored njega osuđeni su i njegov brat Zoran Mamić na 4 godine i 11 meseci, Damir Vrbanović na tri godine i Milan Pernar na 4 godine i dva meseca zatvora.

Zdravko Mamić nije prisustvovao izricanju presude
Zdravko Mamić nije prisustvovao izricanju presudefoto: Beta

Oni su osuđeni prvostepeno da su klub oštetili za 116 miliona kuna (oko 15,8 miliona evra) putem transfera hrvatskih fudbalera, gde se posebno ističu prodaje Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Zdravko Mamić nije prisustvovao izricanju presude, već je vesti o presudi čekao u vili Regina u Međugorju, a očekuje se njegovo obraćanje medijima.

Mamić je osuđen po svim tačkama optužnice što podrazumeva i oštećenje države Hrvatske za 1,2 miliona evra na ime neuračunatog poreza.

Zdravko Mamić je prvostepeno osuđen po svim tačkama optužnice
Zdravko Mamić je prvostepeno osuđen po svim tačkama optužnicefoto: Beta

Zdravko Mamić mora vratiti sav nezakonito stečen novac. Oduzimaju mu se i dva stana na Cvetnom trgu. Supruga Marina Mamić u roku od 15 dana mora po pravosnažnosti da preda državi stanove i zemlju koju je Mamić kupio nezakonito stečenim novcem.

Oduzima se i stan na Radničkoj cesti u Zagrebu koji je u vlasništvu Vanje Horvat. Mamićima će oduzeti i jahtu kao i automobil Bentli čija je vlasnica Marina Mamić. Oduzima se i Audi u vlasništvu Vanje Horvat.

Zoranu Mamiću oduzet će se sav nezakonito stečen novac i mora vratiti 25 milijuna kuna. Oduzimaju se novac i vozila na ime Ana Mamić.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti posle plasmana u finale

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.