Krstajić otvorio bolne teme s novinarima: Možda ste i vi krivi! Nemojmo da Stojkoviću vičemo Mustafa! Ja sam skinuo Banetu traku i dao je Kolarovu! (FOTO)
Foto: Starsport©

Došao biciklom na konferenciju

Krstajić otvorio bolne teme s novinarima: Možda ste i vi krivi! Nemojmo da Stojkoviću vičemo Mustafa! Ja sam skinuo Banetu traku i dao je Kolarovu! (FOTO)

Selektor Srbije je odgovarao na brojna pitanja predstavnika medija na pripremama u Austriji

Objavljeno: 09:42h

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić govorio je u Austriji o gotovo svim temama koje zanimaju ljubitelje fudbala u Srbiji, a više puta je u razgovoru sa novinarima isticao da je atmosfera u ekipi "na vrhunskom nivou".

Krstajić je u polučasovnom razgovoru otvoreno govorio o svim dobrim i lošim stvarima, o atmosferi, taktici i formaciji.

- Imam glavobolju od kada sam postao selektor, ništa novo, kao i u svakom poslu. Nosim se dobro sa svim, utakmica od sinoć ništa nije promenila, do tri ujutro smo pravili analizu - rekao je Krstajić na početku konferencije u Bad Valterzdorfu na koju je došao biciklom od nekoliko kilometara udaljenog hotela.

Mladen Krstajić je biciklom u društvu Milana Vukovića došao na konferenciju za novinare
Mladen Krstajić je biciklom u društvu Milana Vukovića došao na konferenciju za novinarefoto: Starsport©

Upitan šta ga najviše brine posle poraza od Čilea, on je kazao da je svesno pružio priliku mlađim igračima.

- Iskreno, ne brine me ništa. Hteli smo da ubacimo mlade igrače da osete atmosferu u A selekciji. Znam gde smo grešili, znam šta je bilo dobro. Moramo da budemo bolji u defanzivi, lopta mora bolje da se kreće. Nisam zadovoljan porazom, ali igračima ništa ne zameram - rekao je on.

Selektor je posle tri meča na klupi Srbije upitan kakvi konkretni benefiti iz tih utakmica.

Mladen Krstajić ističe da je najveći benefit za sada dobra atmosfera
Mladen Krstajić ističe da je najveći benefit za sada dobra atmosferafoto: Starsport©

- Sve što radimo je temelj dobre atmosfere. Podmladili smo reprezentaciju. Pitanje je da li bi neko drugi pozvao ove mlade perspektivne igrače na SP. Ova 23 igrača su zasluženo na spisku. Najbitnija je atmosfera u ekipi, a mi u stručnom štabu smo ti koji treba da upakujemo to na najbolji način i prezentujemo to u Rusiji - rekao je on.

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov često ne izlazi pred novinare, koje je zanimalo koliko to doprinosi pozitivnoj atmosferi u javnosti.

- Nije to suština. 'Ajde i drugu stranu da pogledamo. Možda ste i vi novinari krivi što igrači neće da daju izjavu. Ja ću se potruditi da u narednom periodu svi igrači izjave ponešto. Morate malo gledati dvosmerno, ne samo vašu situaciju. Morate da shvatite i situaciju da su to momci oko kojih se sve vrti. Oni su u žiži interesovanja. Potrudiću se da svi budu na raspolaganju u narednom periodu. Neke informacije u javnosti nisu išli na njihovu ruku - rekao je selektor Srbije i dodao:

Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković Savić odbijaju da daju izjave srpskim novinarima
Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković Savić odbijaju da daju izjave srpskim novinarimafoto: Starsport©

- Igrači su pod velikim pritiskom i to treba da razumete. I navijači moraju da se stave u poziciju da smo mi Srbija i da se ne delimo na Zvezdu i Partizan. Da ne dozvolimo da Stojkoviću viču Mustafa pred utakmicu. To pokazuje da naša kultura ne dostiže evropske standarde. 'Ajde da se svi stavimo u službu reprezentacije.

Na konstataciju da ni Sergej Milinković-Savić od povratka u reprezentaciju nije izašao pred novinare, Krstajić je rekao da je on "jako dobar momak" i da će izaći pred novinare u narednom periodu.

- Nemojte da sumnjate u njega. Biće vam na raspolaganju. Možda sada i ima savetnike koji mu kažu da je bolje da sada ne priča, jer se situacija lomi oko njega, velike pare su u pitanju, milioni evra, a mi u Srbiji pričamo o platama od par hiljada dinara - rekao je on.

Sergej Milinković Savić je u žiži interesovanja javnosti
Sergej Milinković Savić je u žiži interesovanja javnostifoto: Reuters

U srpskoj javnosti je popularno mišljenje da je svaki ljubitelj fudbala selektor, a Krstajić je kazao da bi voleo da je mogao da pozove 35 fudbalera.

- Nije važno da li je Zvezda ili Partizan, nije važno ko odakle dolazi. Mi smo ovde zbog Srbije, a ne Srbija zbog nas. Nebitno je i ko je selektor, da li sam to ja ili neko drugi... Duša me boli za neke igrače što nisu ekipi, ja da sam mogao pozvao bih njih 35 - rekao je on.

Selektor Srbije je rekao da je svako od igrača zasluženo dobio poziv u reprezentaciju, kao i da je Nemanja Radonjić pokazao da ima potencijal i da je budućnost srpskog fudbala, ali ima stvari koje treba da popravi.

On je ocenio i da Milinković-Savić igrač koji će lako da se uklopi u bilo koji tim, jer poseduje ogroman kvalitet.

Mladen Krstajić je pohvalio igru Nemanje Radonjića
Mladen Krstajić je pohvalio igru Nemanje Radonjićafoto: Starsport©

- On je kvalitetan i moćan igrač. O njegovom karakteru i ličnosti ne treba govoriti. On nije budućnost samo sprskog fudbala, već i evropskog - rekao je Krstajić.

Selektor je dodao da je prethodnih dana "desetak puta" gledao utakmice rivala Srbije na Mundijalu.

On se vratio i na temu kapitenske trake, koja je "zbog rasterećenja" Branislava Ivanovića dodeljena Aleksandru Kolarovu.

- Dao sam je Kolarovu i kraj, tu sam presekeao. Sada se vodi polemika o tome da li Deki (Dejan Stanković) treba da ima više nastupa... Bane Ivanović je deo ove ekipe i on treba da bude ovde. Dok sam ja ovde biće kako ja kažem. Dok Bane bude profesionalac i ponaša se kako treba biće u reprezentaciji - rekao je selektor.

Branislav Ivanović je ponovo bio tema razgovora novinara i Mladena Krstajića
Branislav Ivanović je ponovo bio tema razgovora novinara i Mladena Krstajićafoto: Dado Đilas

Novinari su primetili da je Nikola Milenković imao vrlo dobar debi, sa čime se Krstajić složio, a onda se nadovezao na drugu priču.

- Drago mi je što zapažate neke stvari na koje malo ljudi obraća pažnju. Imali smo u startnoj postavi četiri 'klinca' iz mlade reprezentacije, a u drugom su ušli još dva-tri. Mi sada pratimo u mladoj reprezentaciji igrače koji imaju potencijal da budu okosnica budućnosti, da ne bi oni došli preko noći. Ja sam svesno preuzeo rizik, da sutra kad dođe novi selektor ima lakši posao. Nisam došao da pravim sebi karijeru, nego zbog budućnosti srpskog fudbala. Malo ko je razmišljao da će Milenković doći. Uopšte ne sumnjam u njegov kvalitet. Ozbiljan je kandidat za startnu postavu - rekao je Krstajić.

Selektor je dodao da će protiv Bolivije u subotu na teren izvesti približnu startnu postavu za Mundijal.

Krstajić se osvrnuo i na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da je ekipa mogla da dobije veće premije da je tražila.

Mladen Krstajić traži jedinstvo nacije
Mladen Krstajić traži jedinstvo nacijefoto: Starsport©

- I ovo je puno. Mene ne interesuje premija... Nema šta da opterećujemo budžet s premijama. Kao što je i rekao, mi smo ovde zbog Srbije, a ne Srbija zbog nas - rekao je Krstajić.

On je rekao i da ga politika ne interesuje, kao i da nikada nije glasao, osim za "svog prijatelja Mićića u BiH".

- Ja samo poštujem svog predsednika, kao i svakoga do sada, a i onoga koji će biti, kog narod izlgasa. U Srbiji nikada nisam glasao, niti ću. Zahvalan sam Vučiću što je ispunio ono što je obećao nama. Mislim i da svi treba da ga podržimo jer želi dobro Srbiji - rekao je Krstajić.

BONUS VIDEO: Krstajić posle prvog treninga Orlova

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.