POLJACI OTPISALI GOLMANA ROME: I oni se kockaju sa povređenim štoperom u timu za Mundijal!
Foto: EPA/Darek Delmanowicz

Konačni spisak

POLJACI OTPISALI GOLMANA ROME: I oni se kockaju sa povređenim štoperom u timu za Mundijal!

Čekaće se na Kamila Glika do poslednjeg momenta

Objavljeno:

Selektor Poljske Adam Navalka imao je velikih problema da sastavi konačni tim od 23 igrača koje će voditi na Svetsko prvenstvo.

On je morao da se odrekne i nekih poznatijih igrača koji igraju u inostranstvu, a i dalje je pod znakom pitanja da li će moći da računa na jednog od glavnih fudbalera ekipe, Kamila Glika.

Roviti Kamil Glik je pod znakom pitanja
Roviti Kamil Glik je pod znakom pitanjafoto: Reuters

Defanzivac Monaka je povređen i za sada se našao u timu, ali je za svaki slučaj Marcin Kaminski iz Štutgarta ostao kao spremna rezerva za slučaj da Glik na kraju ipak ne bude spreman da igra u Rusiji.

Iznenađenje jeste izostavljanje golmana Rome Lukaša Skorupskog u odnosu na koga je prednost dobio Bartoš Bjalkovski iz Ipsviča zato je što je branio cele sezone, dok je rezervni golman "vučice" sedeo na klupi.

Selektor Poljske Adam Navalka se odrekao Lukaša Skorupskog iz Rome
Selektor Poljske Adam Navalka se odrekao Lukaša Skorupskog iz Romefoto: Fonetap

KONAČAN SPISAK POLJSKE ZA MUNDIJAL:

Golmani: Bartoš Bjalkovski (Ipsvič), Lukaš Fabijanski (Svonsi), Vojćeh Ščensni (Juventus);. Odbrana: Jan Bednarek (Sautempton), Bartoš Berežinski (Sampdorija), Tijago Cionek (SPAL), Kamil Glik (Monako), Artur Jendžejičik (Legija), Mihal Pazdan (Legija), Lukaš Pišček (Borusija Dortmund), Maćej Ribus (Lokomotiva); Vezni red: Jakub Blaščikovski (Volfzburg), Jaček Goralski (Ludogorec), Kamil Grosicki (Hal), Gžegož Krihovjak (VBA), Karol Lineti (Sampdorija), Slavomir Peško (Lehija), Rafal Kurzava (Gornjik), Pjotr Zjelinski (Napoli); Napad: David Kovnacki (Sampdorija), Robert Levandovski (Bajern), Arkadijuš Milik (Napoli), Lukaš Teodorčik (Anderleht).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.