SRBIJO, VELIKI BORA JE DOBIO NEVIĐENU ČAST: Legendarni Milutinović određuje ko će biti najbolji igrač Svetskog prvenstva!
Foto: Fonet

Uz rame sa svetskim legendama

SRBIJO, VELIKI BORA JE DOBIO NEVIĐENU ČAST: Legendarni Milutinović određuje ko će biti najbolji igrač Svetskog prvenstva!

Čuveni trener je izabran za člana komisije koja će dodeljivati FIFA nagrade najboljim pojedincima u Rusiji

Objavljeno:

Legenda srpskog, ali i svetskog fudbala Bora Milutinović biće prisutan i učestvovaće i na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Čuveni stručnjak koji je uspeo da pet različitih reprezentacija odvede na Mundijal i učestvuje na 5 uzastopnih šampionata planete dobio je priznanje od strane FIFA za sva svoja dostigunuća, tako što je izabran u komisiju koja će dodeljivati nagrade.

Milutinović je izabran u "Technical Study Group" koja postoji na svakom Mundijalu još od 1966. godine, a koja odlučuje o podeli sledećih nagrada:

Bora Milutinović je izabran sa drugim legendama u komisiju FIFA koja će odlučivati o individualnim nagradama
Bora Milutinović je izabran sa drugim legendama u komisiju FIFA koja će odlučivati o individualnim nagradamafoto: Fonet/aleksandar Koković

- adidas zlatna, srebrna i bronzana kopačka za najboljeg strelca; - adidas zlatna, srebrna i bronzana lopta za najboljeg igrača; - adidas zlatna rukavica za najboljeg golmana; - nagrada za najboljeg mladog igrača (rođen 1. ili posle prvog januara 1997); - nagrada za fer plej.

Uz njega su članovi komisije sve same legende i velika imena svetskog fudbala: Karlos Alberto Pereira (Brazil), Emanuel Amunike (Nigerija), Alesandro Nesta (Italija), Endi Roksburg (Škotska) i Marko va Basten (Holandija).

Milutinović i Pereira su jedini treneri koji su vodili 5 različitih selekcija na Svetskim prvenstvima.

BONUS VIDEO: Grobari prozivaju FMP

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.