NE NASEDAM NA PROVOKACIJE, NE OSEĆAM PRITISAK! Adem Ljajić spreman za Mundijal! (FOTO)
Foto: Reuters/Marko Đurica

sp, 2018.

NE NASEDAM NA PROVOKACIJE, NE OSEĆAM PRITISAK! Adem Ljajić spreman za Mundijal! (FOTO)

On je naveo da je važno kako će Srbija startovati u Rusiji, 17. juna u Samari

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije započela je pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem će nastupati u grupi zajedno sa selekcijama Kostarike, Švajcarske i Brazila.

Adem Ljajić nije želeo da priča o tome koliki su dometi "orlova", ali je obećao da će se tim boriti i pokušati da ostvari dobar rezultat kao i u kvalifikacijama.

- Teško je davati prognoze jer ne znam kako ćemo izgledati u Rusiji, ali ćemo dati maksimum, to je sigurno. Poginućemo za svaku loptu, duel i probaćemo da izvučemo maksimum. Pokazaćemo da nismo slučajno na Mundijalu - rekao je Ljajić novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je naveo da je važno kako će Srbija startovati u Rusiji, 17. juna u Samari.

- Najvažnija je utakmica protiv Kostarike, ako ih pobedimo olakšaćemo dosta sebi. Nadam se da ćemo početi dobro.

foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

Srbija će pre početka šampionata otići na pripreme u Austriju, gde će odigrati dve prijateljske utakmice sa Čileom i Bolivijom.

- Najvažnije je dobro da se spremimo. Rezultati sa te dve utakmice neće biti bitni, već moment da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo, ali karakter prijateljskih je uvertira za Mundijal. U Austriji će igra biti bitnija od rezultata.

foto: Reuters

On je rekao da oseća euforiju kako se takmičenje približava, ali da ona ne stvara pritisak.

- Oseća se euforija, ali meni prija, i mislim da treba i da je bude. Uradili smo dobar posao u kvalifikacijama, bili smo prvi i trebalo bi da se ova ekipa poštuje. Nadam se da će narod biti uz nas - rekao je Ljajić.

Kada je reč o prvom duelu na Mundijalu sa Kostarikom, fudbaler Torina je istakao da se najviše nada da golman te selekcije Kejlor Navas neće biti formi kao što je to bilo dok je branio za Real Madrid.

foto: Fonet

Govoreći o ostalim rivalima u grupi, Ljajić je rekao da ga ne zanimaju provocije pojedinih švajcarskih reprezentativaca, poput Džerdana Šaćirija, dok je za Brazil naveo da je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva.

- Nisam podložan pritisku, ne osećam ga, niti se osvrćem na provokacije Švajcaraca. Posle prve utakmice ćemo razmišljati o njima. Svako od nas će dati 100 posto, a verujem da ćemo do Brazila već biti u poziciji da obezbedimo prolaz - rekao je Ljajić.

foto: Logo

On nije isključio da se dogodi rezultatsko čudo u Rusiji i rekao da je za to potrebno da ceo tim diše kao jedan.

- U fudbalu je sve moguće, a nadam se da neću otpasti sa spiska. Tim je najvažniji, a ne pojedinci. Isto tako ne onih 11 koji budu na terenu, već i svi koji budu bili na klupi. Uspeh možemo da ostvarimo samo ako budemo tim i dišemo kao jedan - poručio je Ljajić.

BONUS VIDEO:

Slobodan Marović na proslavi 27 godina od Zvezdine titule u Bariju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.