Runi ušao u istoriju, a nije znao dok mu nisu rekli novinari! (FOTO)

176 golova u dresu Junajteda

Runi ušao u istoriju, a nije znao dok mu nisu rekli novinari! (FOTO)

Runi je pogotkom u nedeljnom meču stigao do brojke od 176 golova u dresu Junajteda, pa je tako na listi strelaca prestigao nekadašnjeg igrača Arsenala Tjerija Anrija
Objavljeno: 18:21h

Kapiten Mančester junajteda Vejn Runi ušao je u istoriju Premijer lige, pošto je u meču protiv Liverpula postigao 176. gol u dresu kluba s "Old Traforda" i tako postao igrač sa najviše golova u dresu jednog kluba. Junajted je na "Enfildu" pobedio Liverpul sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Runi. Liverpul pritiskao i bio nadomak gola, a onda je Runi to kaznio i utišao Enfild! (FOTO) (VIDEO) - Svi znaju značaj ove utakmice, bez obzira na poziciju klubova na tabeli. To je velika utakmica i ovo je velika pobeda za nas. Bila su nam potrebna tri boda, tako da je ovo veliki trijumf - rekao je Runi za Skaj sport posle utakmice.

Runi je pogotkom u nedeljnom meču stigao do brojke od 176 golova u dresu Junajteda, pa je tako na listi strelaca prestigao nekadašnjeg igrača Arsenala Tjerija Anrija, koji je za taj klub postigao 175 golova. - Nisam znao. Divno je postaviti rekord, ali postići pobednički gol na "Enfildu"... Mnogo je prošlo od kad mi se to dogodilo. Biću danas malo sebičan i uživaću - rekao je Runi.

Kapiten Junajteda je do ovog rekorda stigao posle 358 utakmica, odnosno trebalo mu je čak 100 mečeva više nego što je bilo potrebno Anriju za njegov rekord. Ovaj gol je ukupno 242 pogodak Runija u svim takmičenjima za Junajted.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.