SRBI SU U PREMIJER LIGI! Jokan i Mitar sa Fulamom srušili Aston Vilu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Bravo, Mitre, bravo, Jokane

SRBI SU U PREMIJER LIGI! Jokan i Mitar sa Fulamom srušili Aston Vilu! (FOTO) (VIDEO)

Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović su pobedili u finalu plej-ofa na Vembliju

Objavljeno: 20:06h

Jokan i Mitar su u Premijer ligi! Fulam je u Premijer ligi! Londonski klub predvođen Srbima pobedio je u finalu plej-ofa na "Vembliju" Aston Vilu 1:0 i izborio plasman u najviši rang takmičenja.

Heroj trijumfa i "kolibara" je Tim Kerni koji je postigao jedini gol posle sjajne akcije i asistencije Rajana Sesenjona u 23. minutu utakmice.

Srbi su pobedili u najskupljoj utakmici na svetu s obzirom na to da je pobedniku sledovalo neverovatnih 170.000.000 funti, a ukoliko obezbede opstanak sledeće sezone ta cifra će skočiti na 280.000.000.

Uspeli su da odole igrači u belim dresovima i crnim šorcevima nošemni neverovatnom podrškom svojih navijača koji su bili u daleko većem broju na tribinama, naletima kluba iz Birmingema u drugom poluvremenu.

Navijači Fulama
Navijači Fulamafoto: Reuters

U prvom delu meča bilo je to klasično odmeravanje snaga, a možda je za nijansu bio bolji tim Slaviše Jokanovića koji je na vreme i stigao do vođstva na već pomenuti način.

Slaviša Jokanović tokom meča na 'Vembliju
Slaviša Jokanović tokom meča na "Vembliju"foto: Reuters

U drugom delu meča ekipa Stiva Brusa je krenula u juriš na sve ili ništa i sve više je rizikovala sa svakim minutom koji je promicao, dok su se momci iz Londona požrtvovano branili i uspeli da se odbrane.

Nije ih sputalo ni to što su poslednjih dvadeset i nešto minuta igrali sa igračem manje, pošto ne Odoi zaradio drugi žuti karton.

Aleksandar Mitrović se nije upisao u strelce, a imao je dve solidne prilike koje su se završila blokiranim šutevima.

Alekasndar Mitrović tokom meča Fulam - Aston Vila
Alekasndar Mitrović tokom meča Fulam - Aston Vilafoto: Reuters

Po završetku meča nastalo je ogromno slavlje na terenu i tribinama, a igrači Fulama su dobili i pehar u znak toga što su bili najbolja ekipa u plej-ofu.

Prava je ovo bila nagrada za srpskog trenera čija je ekipa od decembra igrala savršeni fudbal, oborila rekord po broju uzastopnih mečeva bez poraza, a ta serija je trajala do poslednjeg kola.

Vrhunac karijere za Slavišu Jokanovića koji je drugi put u karijeri uspeo jedan tim da uvede u Premijer ligu (Votford), ali sada će konačno imati priliku i da ga predvodi sa klupe.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ KAO ROKI: Evo kako se Novak priprema za najvažniji izazov u ovoj godini

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.