ĐUKIĆ OSVOJIO PRVI TROFEJ U TRENERSKOJ KARIJERI! Partizan je osvajač Kupa Srbije! (FOTO) (VIDEO)
Foto: FK Partizan

Kup Srbije u fudbalu, finale

ĐUKIĆ OSVOJIO PRVI TROFEJ U TRENERSKOJ KARIJERI! Partizan je osvajač Kupa Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja pre i tokom meča mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 21:18h

Partizan je osvajač Kupa Srbije za 2017/18. Pobedom nad Mladosti iz Lučana od 2:1 (1:1), crno-beli su došli do treće uzastopne titule u ovom takmičenju.

Gledali smo veoma interesantan meč, posebno u prvom poluvremenu kada je Mladost povela preko Janka Tumbasovića u 21. minutu.

Međutim, i pored sjajne atmosfere na delu tribina sa navijačima iz Lučana, Partizan je preko Marka Jankovića deset minuta kasnije posle onog sjajno izvedenog slobodnjaka došao do izjednačenja.

Konačnih 2:1 u drugom poluvremenu postavio je Saša Zdjelar, takođe posle prekida, kada mu je sjajno petom asistirao Marko Jevtović sa prve na drugu stativu usled jednog kornera.

Mladost nije imala snage da se vrati i da se domogne Evrope, pa je ipak finale Kupa ostalo najveći uspeh u klupskoj skoro 70 godina dugoj istoriji.

Partizan i Mladost odigrali su do sada četiri meča u Kupu, a crno-beli imaju stoprocentan učinak:

(1/8 finala, prvi meč), 9.9.1992. u Lučanima, Mladost – Partizan 1:2;

(1/8 finala, revanš meč), 29.9.1992. u Beogradu, Partizan – Mladost 4:0;

(1/8 finala, prvi meč), 27.9.1995. u Lučanima, Mladost – Partizan 1:2;

(1/8 finala, revanš meč), 18.10.1995. u Beogradu, Partizan – Mladost 5:0.

SASTAVI:

Partizan: Stojković - Vulićević, Marković, Nemanja G. Miletić, Antonov - Jevtović, Zdjelar, Janković, Pantić - Ivanović, Tavamba.

Mladost: Rosić - Bogdan Milošević, Ivan Milošević, Šatara, Pešić, Pejović, Pavlović, Tumbasević, Jovanović, Radivojević, Dimić.

Podsetimo se prethodnog duela ovih ekipa:

Finale Kupa je imalo onu svoju ružnu uvertiru, na koju su čelnici Partizana, ali i javnost upozoravali kada su tražili da se iz bezbednosnih razloga promeni domaćinstvo, s obzirom da su tri frakcije navijača crno-belih u međusobnom sukobu, koji se i dogodio nekoliko časova pre meča, kada je došlo do tuče dve frakcije Grobara na autoputu.

Sva dešavanja pre i tokom meča mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

90+5 minut - Mladost je imala priliku da izjednači u poslednjim sekundama. Trifunović nije uspeo da zakači loptu, a da jeste, bio bi gol. Inače, Pejović je pre nekoliko minuta dobio žuti, pa odmah crveni karton. Verovatno je žučno pregovarao, iskoristio i neku ružnu reč, pa ga je Majo Vujović isključio.

75. minut - Posle gola, meč je mnogo mirniji, crno-beli su stali na loptu, koliko god je to moguće.

62. minut - Korner posle te odbrane, Jevtović prebacuje petom loptu sa prve stative na drugu za Zdjelara, a ovaj ubacuje loptu u prazan gol. 2:1 vode crno-beli!

61. minut - Oprezan je bio golman Rosić, a da nije crno-beli bi vodili.

51. minut - Pokušao je sada i Antonov sa distance posle jedne odbijene lopte u polje. Nije bilo loše, ali ipak iznad prečke.

50. minut - Kakva prilika za Mladost! Dimić je bio na petercu, probao je glavom da zatrese mrežu iz dobre situacije, ali je Miletić dobro intervenisao.

46. minut - Meč je nastavljen. Šansa za Partizan, pao je Pantić na ivici kaznenog prostora, sudija je pustio prednost, Jevtović je raspalio po lopti ali je golman Rosić bio siguran.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Fantastičnan prvi deo igre, tempo je malo opao posle golova, ali u drugom delu nas očekuje pravo ludilo.

31. minut - BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM! Kakva golčina Marka Jankovića.

26. minut - Mladost je bolja u ovim momentima. Uopšte se ne brane, već pokušavaju da dotuku grogiranog rivala. Ovo je već drugi put u sezoni da se Partizan muči sa Mladošću, pošto je i pred putovanje u Plzenj, ekipa Miroslava Đukića gubila na zapadu Srbije sa 1:0 do skoro samog kraja meča, da bi tek pri kraju preokrenula na 1:2.

21. minut - 1:0 ZA MLADOST! Bogdan Milošević je dodao loptu za Janka Tumbasevića, koji je glavom sa desetak metara doneo prednost Lučancima! Bio je to njegov peti gol u Kupu ove sezone.

17. minut - Danilo Pantić iz slobodnog udarca šutira pored gola.

15. minut - Šut Marka Jevtovića sa distance, brani Rosić. Imala je i Mladost nekoliko opasnih napada, ali nije uspela da pripreti Stojkoviću.

13. minut - Sada su navijači Mladosti uradili isto što su Grobari uradili pre nekoliko nedelja... Doveli su trubače na tribine, koji u ovom momentu uspevaju da nadjačaju navijače crno-belih.

12. minut - Danilo Pantić je šutnuo pored gola. Pre toga, probao je i Svetozar Marković.

6. minut - Crno-beli su konkretniji u prvih šest minuta. Nekoliko konkretnijih napada, ali nije bilo završnice.

1. minut - Meč je počeo!

18.58 - Ovoga puta, greška se neće ponoviti. Čuvenom Čika Trbi održan je minut ćutanja, koji zbog administracije nije mogao da se dogodi u Humskoj prošle nedelje.

18.53 - U Surdulici je 19 stepeni, vreme je, neki bi rekli, idealno za fudbal. Kao što smo već napisali, padala je kiša.

Pogledajte vremenske prilike u ovom gradu na jugu Srbije.

18.40 - Dok se sudijska ekipa zagrevala, navijači Partizana skandirali su glavnom arbitru Maju Vujoviću: Završićeš kao Obradović, prenosi Kurir. Za one koji ne znaju, sudija Srđan Obradović je uhapšen zbog sumnje da je "zloupotrebio službeni položaj" posle niza sumnjivih situacija na utakmici Spartak - Radnički, a sudija Vujović je neko koga simpatizeri crno-belih .

17.49 - U Surdulici je jako nevreme. Kiša pada kao iz kabla, uslovi za igru verovatno će biti sve, samo ne zavidni.

BONUS VIDEO: Navijači Fenerbahčea i Žalgirisa u centru Beograda prave žurku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.