GOTOVA ŽURKA NA MARAKANI: Zvezda šampionski završila sezonu, eksplodirala petarda na proslavi titule! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Arena Sport

ZVEZDA proslavila TITULU

GOTOVA ŽURKA NA MARAKANI: Zvezda šampionski završila sezonu, eksplodirala petarda na proslavi titule! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja pre i tokom utakmice Crvena zvezda - Voždovac ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:19h

Šampionska sezona Crvene zvezde je završena žurkom i na šampionski način. U poslednjem meču Superlige, protiv Voždovca, crveno-beli su slavili 5:1.

Utakmica i fudbal su bili možda i najmanje važni ove subotnje večeri na stadionu "Rajko Mitić", gde se oko 42.000 navijača okupilo kako bi zajednički proslavilo 28. ili kako klub iz Ljutice Bogdana tvrdi, 29. titulu šampiona Srbije.

Pre početka meča priređena je svečana dodela šampionskog pehara koji je kapitenu Milijašu uručio potpredsednik FSS, Dragiša Binić, nakon prigodnog programa koji je organizovan.

Uobičajeno slavlje sa navijačima i trčanje počasnog kruga u pozdravljanje zvezdaša je usledilo pre početka same utakmice koji je malo kasnio i zbog bakljade Delija.

Potom je krenuo meč, a tamo je bilo sve onako kako je vrlo često bilo ove sezone. Igrači u crveno-belim dresovima su se pitali za sve, a danas specijalno motivisani su još lakše i poletnije stizali do šansi.

Blistao je igrač utakmice Nemanja Radonjić koji je postigao gol i imao dve asistencije, a u strelce su se upisali Ben, Joveljić, Donald i Račić.

Inače, ovaj meč će se pamtiti i kao poslednji koji su u crveno-belom dresu odigrali Donald i Le Talek koji su se oprostili od kluba i Delija, a uz to je na ovom meču zvanično karijeru završio Dušan Anđelković.

Nakon meča, će otvoreni autobus sa igračima i stručnim štabom krenuti kroz ulice Beograda, najpre do Hrama Svetog Save, a krajnja destinacija je Kalemegdan, i tom prilikom navijači Zvezde će imati mogućnost da proslave titulu kroz čitav grad i pozdrave svoje miljenike.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 5:1

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Jovičić, Račić, Srnić, Ben, Radonjić, Joveljić.

Voždovac: Čupić, Gajić, Mihajlov, Milutinović, Zlatković Petrović, Ćirković, Luković, Mašović, Stuparević, Duronjić.

Sva dešavanja pre i tokom utakmice Crvena zvezda - Voždovac ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

90. minut - Kraj poslednje utakmice za Crvenu zvezdu ove sezone! Nije bilo nadoknade.

88. minut - GOOOL! Eksplodirala je bomba iz noge Račića i pukla je petarda na Marakani!

74. minut - GOOOL! Kakav momenat za Mičela Donalda sada! U svom poslednjem meču za Zvezdu postiže pogodak koji mu je kao na tacni servirao Radonjić. Holanđanin je potom skinuo dres ispod koga je imao majicu sa porukom za Delije.

72. minut - GOOOL! Voždovac postiže počasni pogodak i to pogađa Andrija Luković koji je pozajmljeni igrač iz Zvezde u redovima "zmajevima".

64. minut - Ijaooo, veliki kiks Borjana! Ovakve stvari nismo viđali od njega tokom sezone. Izleteo je van šesnaesterca i promašio loptu koja je pala u noge igraču Voždovca, ovaj je šutirao, ali loše, pa ju je Stojković sprečio da uđe u nebranjenu mrežu.

59. minut - I sada ovacije i veliki aplauzi sa tribina jer u igru ulaze prvi Zvezdin kapiten ove sezone Mičel Donald kome je ovo verovatno poslednji meč u crveno-belom dresu, ali i onaj pravi kapiten Nenad Milijaš.

51. minut - GOOOL! I sada mlađani Joveljić demonstrira svoj talenat i potencijal postigavši svoj novi pogodak u seniorskom timu crveno-belih.

45. minut - Solo akcija Bena u kojoj je demonstrirao svoju tehniku i kontrolu lopte što ga je dovelo u poziciju da postigne i drugi pogodak na meču, ali nije uspeo.

36. minut - Kakvu su sada priliku propustili igrači Voždovca. Borjan je bio savladan, ali je Mašović pogodio stativu.

27. minut - Velika šansa za mladog Joveljića koji je u maniru iskusnih majstora fudbala reagovao i lobovao Čupića, ali je loptu maltene sa gol linije izbacio Ćirković.

20. minut - GOOOL! Nemanja Radonjić baca navijače u trans poslavši loptu u mrežu Voždovca!

18. minut - GOOOL! El Fardu Ben postiže prvi pogodak na meču posle sjajnog pasa koji je dobio od Jovičića i potom demonstrirao svoje brzinske sposobnosti i iz punog trka probušio Čupića.

14. minut - Crvena zvezda preti i napada ali za sada bez ozbiljnije opasnosti za gol Voždovca. Beležimo pokušaj Stojkovića iz daljine, ali je lopta otišla daleko od okvira gola.

20.13 - Posle desetak i nešto više minuta kašnjenja, ponajviše zbog dima koji je nastao od pirotehničkih sredstava koje su koristili navijači, počela je i poslednja utakmica crveno-belih u ovoj sezoni.

20.08 - I sada pred sam početak meča Delije prave spektakularnu koreografiju uz pomoć uz pomoć baklji i dimnih bombi.

Koreografija Delija povodom proslave šampionske titule
Koreografija Delija povodom proslave šampionske titulefoto: Printscreen/Arena Sport
Bakljada i koreografija Delija povodom proslave šampionske titule
Bakljada i koreografija Delija povodom proslave šampionske titulefoto: Printscreen/Arena Sport

19.45 - Igrači su potom krenuli u počasni krug sa peharom kako bi pozdravili navijače na svim tribinama.

Fudbaleri Crvene zvezde pozdravljaju igrače
Fudbaleri Crvene zvezde pozdravljaju igračefoto: Espreso
Fudbaleri Crvene zvezde prave počasni krug sa šampionskim peharom
Fudbaleri Crvene zvezde prave počasni krug sa šampionskim peharomfoto: Espreso

19.35 - Posle svečane dodele i konfeta i vatrometa igrači su zapevali sa navijačima, a navijanje su vodili Filip Stojković i Marko Gobeljić.

Delije na proslavi titule
Delije na proslavi titulefoto: Espreso

19.32 - I došao je taj svečani trenutak! Bivši igrač Zvezde i sadašnji potpredsednik FSS zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić, je predao pehar prvaka Srbije kapitenu Nenadu Milijašu.

Dragiša Binić predaje pehar šampiona Srbije Nenadu Milijašu
Dragiša Binić predaje pehar šampiona Srbije Nenadu Milijašufoto: Printscreen/Arena Sport

19.21 - Sada jedna pomalo neprijatna scena na stadionu kada je spiker pročitao ime Luke Adžića za koga se piše da će napustiti klub nezadovoljan svojim statusom, a deo navijača ga je dočekao zvižducima.

19.18 - Počela je prozivka igrača, a prvi je izašao čovek koji danas završava svoju profesionalnu karijeru, Dušan Anđelković.

19.15 - Velike ovacije i skandiranja upućeni su legendi kluba Dušanu Saviću, čiji je sin Vujadin bio jedan od glavnih igrača Zvezde ove godine.

19.10 - Svečanost na prilično ispunjenoj Marakani je počela prozivanjem članova stručnog štaba koji prolaze kroz špalir napravljen od članova mlađih selekcija kluba.

19.00 - Evo i sastava timova za današnji meč.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Jovičić, Račić, Srnić, Ben, Radonjić, Joveljić.

Voždovac: Čupić, Gajić, Mihajlov, Milutinović, Zlatković Petrović, Ćirković, Luković, Mašović, Stuparević, Duronjić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.