Rad napravio preokret i uspeo da se iščupa sa dna, ali mu i dalje za vratom dišu Javor i Bačka!
Foto: Pixabay / Espreso ilustracija

Superliga 36.kolo

Rad napravio preokret i uspeo da se iščupa sa dna, ali mu i dalje za vratom dišu Javor i Bačka!

A u poslednjem kolu u Ivanjici nas očekuje posebna poslastica, meč između Javora i Rada, koji će direktno odlučiti ko će ostati u eliti a ko krenuti putem nižeg ranga

Objavljeno:

Prvi putnik u niži rang nam je poznat već neko vreme, a u poslednjem kolu plej auta Superlige videćemo koji klub će se priključiti Borcu u drugoj ligi Srbije.

Rad je preživeo mali gradski derbi protiv Zemuna, ali su na njihovu nesreću Javor i Bačka takođe zabeležili očekivane pobede i tako dodatno zakuvali situaciju pred poslednje kolo.

Rad je igrao vrlo turbulentan meč sa sada već rasterećenom ekipom Zemuna, koja je na Banjicu došla da igra ozbiljan fudbal uprkos obezbeđenom opstanku.

Gosti su poveli u 18. minutu, ali je Rad uspeo da izjednači do kraja poluvremena u 42. minutu.Uspeli su samo minut kasnije da ostanu i sa 10 igrača na terenu kada je isključen Vico.

Gosti su opet poveli u 54. minutu, da bi ekipa Rada iako sa igračem manje golovima u 61. i 62. minutu, došla do na kraju konačnih 3:2.

Javor je uspeo da preživi gostovanje u Mačvi i tako zadrži šanse za opstanak u Superligi.Dvostruki strelac za ivanjičane bio je Mrkaić u 17. i 53. minutu, a utešni pogodak za Mačvu postigao je Gemović u 70. minutu.

Bačka je prilično lako slavila u Lučanima (3:1). Gosti su za dva minuta preko Trifunovića i Luke Lukovića došli do dva gola prednosti. Za takav poduhvat ima bilo potrebno dva minuta. Sve posle toga bilo je rutinsko odrađivanje posla.

A u poslednjem kolu, u Ivanjici nas očekuje posebna poslastica, meč između Javora i Rada, koji će direktno odlučiti ko će ostati u eliti a ko krenuti putem nižeg ranga.

Naravno u toj priči uticaj ima i ekipa Bačke koja će imati lakši posao u poslednjem kolu, u kome se sastaje sa već davno prežaljenim Borcem.

Plej-aut Superlige 36.kolo

Borac - Radnik 2:0

(Mateus 48, Zočević 53)

Mladost - Bačka 1:3 (Pavlović 41 - Trifunović 16, Luković 18, Ilić 70)

Rad - Zemun 3:2 (Lutovac 43, Petrović 61 i 62 - Podunavac 18, Simić 54)

Mačva- Javor 1:2 (Gemović 70 - Mrkajić 15 i 54)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.