SAMOUVERENI KRSTAJIĆ ODGOVARAO BRAZILCIMA: Imam znanje! Srbija se neće predati, verujem u naš kvalitet!
Mladen Krstajić je pričao Brazilcima o reprezentaciji Srbije, Foto: Dado Đilas

Šta očekuje od Rusije?

SAMOUVERENI KRSTAJIĆ ODGOVARAO BRAZILCIMA: Imam znanje! Srbija se neće predati, verujem u naš kvalitet!

Srpski selektor je pričao o predstojećim utakmicama na Mundijalu

Objavljeno:

Do početka Svetskog prvenstva je ostalo još manje od mesec i po dana, i sportska javnost u svim zemljama učesnicama polako se fokusira na ono što će se dešavati u Rusiji.

Srbija je u grupi sa Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom, a zbog toga su i naš tim, dešavanja u njemu, ali i razmišljanja selektora Mladena Krstajića interesantni medijima iz ovih zemalja.

Tako je poznati brazilski list "O Globo Esporte" konktaktirao šefa stručnog štaba "Orlova" i sa njim razgovarao i predstojećem Mundijalu.

Mladen Krstajić sa reprezentavcima Srbije na treningu
Mladen Krstajić sa reprezentavcima Srbije na treningufoto: Dado Đilas

- Sigurno je da nemamo lake rivale. Kostarika je 25. na FIFA listi, Švajcarska šesta, Brazil drugi, a mi smo 35, što ukazuje protiv koga se borimo. Sa druge strane, nećemo se unapred predati i reći da smo bez šansi. Gledajući listu, Kostarika je najslabiji naš protivnik, upravo protiv njih igramo na startu i mislim da je taj meč najvažniji - rekao je Krstajić Brazilcima.

Mnogi stavljaju Srbiju tek na treće mesto u grupi, ali selektor podseća da i u kvalifikacijama naš tim nije bio među favoritima za plasman, a na kraju je kao prvi iz grupe stigao do Rusije.

- Pre kvalifikacija Austrija je bili favorit, zajedno sa Irskom i Velsom... Bili smo četvrti po rangu u grupi, niko nije obraćao pažnju na nas, ali smo sa dobrom hemijom i atmosferom u ekipi kao prvi se plasirali na Mundijal. Zato mislim da moji igrači imaju veliki kvalitet i karakter da odigraju odlično na turniru - pojasnio je Krstajić.

Mladen Krstajić ističe da ne oseća pritisak
Mladen Krstajić ističe da ne oseća pritisakfoto: Zorana Jevtić

Krstajić iako je mlad i do sada nije imao iskustva u samostalnom vođenju ni nekog tima, kaže da se dobro nosi sa pritiskom.

- Imam sjajan stručni štab, kao i znanje, a neke stvari koje mi nedostaju su popunjene mojim osobljem - rekao je Krstajić i dodao da je za njega čast što je selektor Srbije.

- Privilegija je biti navijač Srbije, podržavati reprezentaciju u velikim mečevima, a kamoli biti čovek koji je vodi sa klupe na tako važnom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo. Bez sumnje, ispred mene je veliki zadatak i odgovornost. Čast mi je što ću pokušati da predvodim svoju zemlju na najbolji način.

Mladen Krstajić veruje da njegova ekipa može da iznenadi sve u Rusiji
Mladen Krstajić veruje da njegova ekipa može da iznenadi sve u Rusijifoto: Dado Đilas

Srbija će takmičenje na Mundijalu otvoriti susretom protiv Kostarike 17. juna, potom sledi duel sa Švajcarcima pet dana kasnije i na kraju meč protiv Brazila u Moskvi 27. juna.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.