HEROJ MODERNOG FUDBALA: Odbijao velikane, terali ga navijači, tim verovatno ide u drugu ligu, a on potpisao novi ugovor! (FOTO) (VIDEO)
Jonas Hektor, Foto: EPA / Friedemann Vogel

vernost pre svega!

HEROJ MODERNOG FUDBALA: Odbijao velikane, terali ga navijači, tim verovatno ide u drugu ligu, a on potpisao novi ugovor! (FOTO) (VIDEO)

On je takav potez obrazložio time da duguje klubu jer mu je omogućio da preko četvrte lige stigne do dresa reprezentacije

Objavljeno:

Nemački fudbalski reprezentativac Jonas Hektor produžio je ugovor sa Kelnom do 2023. godine, uprkos tome što je ekipa blizu ispadanja iz Bundeslige.

Iako su "Jarčevi" na dnu tabele i izvesno odlaze u Cvajtu, ovaj levi bek nije želeo da iskoristi izlaznu klauzulu, već je odlučio da se na još dve godine obaveže na vernost Kelnu.

On je takav potez obrazložio time da duguje Kelnu jer mu je omogućio da preko četvrte lige stigne do dresa reprezentacije.

- Vezan sam za klub i osećam se odlično u Kelnu. Ne bih imao problem da odem u drugi klub na kraju sezone, ali to ne bi bilo ispravno. Odluka je jasna, pripadam Kelnu i želim da u novu sezonu uđem sa istim saigračima i navijačima - rekao je Hektor.

Zanimljivo da se svojevremeno na isti korak odlučio i ljubimac kluba i celog grada Lukas Podolski, takođe kada je Keln ispao u drugu nemačku ligu u trenutku kada je bio reprezentativac.

Hektorova odluka dodatno dobija na značaju kada se zna da je prvi izbor Joakima Leva u reprezentaciji Nemačke i da su ga u svojim redovima želeli Liverpul i Barselona.

Hektor je član Kelna već osam godina, odigrao je 187 utakmica i bio deo tima i u Cvajti, ali i u Ligi Evrope gde ga Crvena zvezda pobedila dva puta po 1:0.

Ove sezone Keln beleži loše rezultate u Bundesligi i tri kola pre kraja nalazi se pred "nemogućom misijom" jer ima čak osam bodova manje od Frajburga koji je na mestu za baraž.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.