Đukić: Ja sam kriv za poraz u derbiju! (FOTO)
Miroslav Đukić, Foto: EPA/Martin Divisek

TRENER PARTIZANA ISKREN

Đukić: Ja sam kriv za poraz u derbiju! (FOTO)

- Posle bitke svi su generali. Sada priče zašto nije igrao Tošić i Suma… - kaže strateg crno-belih

Objavljeno: 17:48h

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je da nema vremena za tugovanje posle poraza u derbiju od Crvene zvezde 2:1 i gotovo izvesnog gubitka titule i da se ekipa okreće borbi za trofej u Kupu.

- Uvek posle poraza u derbiju, još kad se ne odigra kako treba, u ekipu uđe neka tuga i padne psihološki. Ali, nama vremena za tugovanje, očekuje nas sutra bitna utakmica protiv Čukaričkog u borbi za finale Kupa jer želimo trofej - rekao je Đukić na konferenciji za medije.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić foto: Espreso

Prema njegovim rečima crno-bele očekuje teška utakmica jer je rival kvaliteta.

- Nedavno smo ih dobili 2:0, ali nije bilo lako. Dali smo golove na početku, pa je posle bilo lakše. Ipak, mi smo Partizan, favoriti smo na papiru, pa je možda i bolje što se igraju dve utakmice jer se tako smanjuje rizik da ekipa koja je na papiru slabija prođe, ali papir je jedno, a teren drugo - poručio je Đukić.

A, strateg crno-belih se još malo osvrnuo na Derbi.

- Ja sam najveći krivac, nemam nikakav problem sa tim. Uvek je trener najveći krivac, ja sam šef i moja krivica je najveća. Sigurno je da nismo dobro odigrali utakmicu, svi smo toga svesni. Sad se nagađa ko je mogao da igra, a to su sve zlonamerne priče. Posle bitke svi su generali. Sada priče zašto nije igrao Tošić i Suma… Mi smo pobeđivali i gubili utakmice sa njima, znamo ko su i šta su oni, nisu oni sporni. A da su igrali a mi izgubili, tekst bi bio 'ekipa koja pobeđuje se ne menja'. Pa kao Sumin crveni je dobra stvar? Kao, pokazao je karakter u tom crvenom kartonu. Moja profesija je mnogo ozbiljnija. Ja određujem sastav pre nego što počne utakmica. I kada gubimo i kada pobeđujemo mi smo ekipa. Nismo odigrali kao ekipa i to je uzrok poraza

Prva utakmica polufinala Kupa Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se sutra od 18.30 sati na Banovom brdu.

Prethodno, u prvom polufinalu od 16 sati sastaju se Mačva i Mladost iz Lučana.

BONUS VIDEO: Zoran Tošić - izjava posle 157. Večitog derbija

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.