UEFA oduzela Vojvodini premiju za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope!
FK Vojvodina je kažnjen od strane UEFA, Foto: Beta / Dragan Gojić

Upozorenje

UEFA oduzela Vojvodini premiju za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Novosađani su imali nepravilnosti u poslovanju 2017. godine i zato snose posledice

Objavljeno:

Finansijsko kontrolno telo UEFA izreklo je kazne nekolicini klubova zbog propusta u poslovanju i neispunjavanja predviđenih i zaostalih finansijskih obaveza na vreme.

Među tim klubovima je i Vojvodina koja je kažnjena novčano 215.000 evra zato što nije na vreme uplatila svoja zaostala dugovanja, iako je FSS pokušao da ublaži tu nepravilnost u poslovanju novosadskog kluba, odnosno ponudio opravdanje.

"Lale" su imale dugo od 632.000 evra zaključno sa majom prošle godine, od čega je 535.000 evra bilo dugovanje prema zaposlenima, a 97.000 za porez državi.

FK Vojvodina nije ispunila finansijske obaveze na vreme
FK Vojvodina nije ispunila finansijske obaveze na vremefoto: Beta / Dragan Gojić

Od tog duga na kraju je ostalo neisplaćeno 172.000 evra, za šta je Finansijsko kontrolno telo zatražilo sredinom septembra prošle godine pojašnjenje od FSS-a zašto Vojvodina nije do kraja ispunila svoje obaveze.

Iz Stare Pazove su naveli da je bilo određenih kašnjenja, te da su postojale garancije iz kluba da se to neće ponoviti, dok su sa "Karađorđa" tvrdili da su u tom periodu bile česte u brojne promene u upravi, ali i da se u Srbiji u proseku kasni 139 dana sa ispunjavanjem finansijskih obaveza.

Ipak, ta objašnjenja i opravdana koja prolaze u Srbiji, ne prolaze u Evropi, a pogotovo ne kog rigoroznih organa UEFA koja ima poseban monitoring za sve srpske klubove zbog onoga što se radilo u prošlosti.

FK Vojvodina je ostala bez premije za učešće u Ligi Evrope
FK Vojvodina je ostala bez premije za učešće u Ligi Evropefoto: Beta / Dragan Gojić

Zato je zbog neisplaćivanja 172.000, Vojvodina kažnjena sa 215.000, što je tačno ona suma koja je sledila Novosađanima od UEFA za učešće u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa zato ta premija neće ni stići u kasu Novosađana.

Uz Vojvodinu su kažnjeni još i Tirana, Sion, Panatinaikos, ali i Irtiš, protivnik Crvene zvezde u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope, koji će morati da plati 440.000 evra i uslovno je izbačen na 3 godine iz evropskih takmičenja, ukoliko se nešto slično ponovi.

BONUS VIDEO: Nemanja Radonjić i Vujadin Savić vode navijanje ispred severne tribine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.