OČAJ I TUGA ZA JUVENTUS! REAL SA PENALA U 96. DO POLUFINALA: Stara dama bila na pragu čuda! Među 4 je i Bajern! (FOTO) (VIDEO)
Real Madrid - Juventus 1:3, scene sa revanša četvrtfinala Lige šampiona, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez/Reuters

Liga šampiona 1/4 finale

OČAJ I TUGA ZA JUVENTUS! REAL SA PENALA U 96. DO POLUFINALA: Stara dama bila na pragu čuda! Među 4 je i Bajern! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na ova dva meča Lige šampiona ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:13h

Ovakve drame ni na filmu ne postoje, ali postoje u sportu! Kakva tragedija za Juventus i kakva sreća za Real Madrid. "Kraljevski klub" se zajedno sa Bajernom pridružio Romi i Liverpulu u polufinalu Lige šampiona.

Rezultati na kraju druga dva revanš meča četvrtfinala su Real Madrid - Juventus 1:3 (3:0), Bajern - Sevilja 0:0 (2:1).

Ali kakav je to triler bio na "Santjago Bernabeu", sva tragedija i sreća koju fudbal donosi viđena je u duelu "Los blankosa" i "bjanko-nerih", na kraju tuga i očaj na jednoj strani i ekstaza na drugoj.

Kristijano Ronaldo slavi gol iz penala koji je odveo Real u polufinale Lige šampiona
Kristijano Ronaldo slavi gol iz penala koji je odveo Real u polufinale Lige šampionafoto: EPA/Rodrigo Jimenez

Bio je italijanski tim na korak do velikog podviga i šanse da izbori produžetke nadoknadivši veliki zaostatak iz prvog meča u Torinu kada su poraženi 3:0, ali onda se umešao sudija Majkl Oliver i u nekoliko sekundi uništio san o tome.

Četa Masima Alegrija je odigrala idealnih 90 minuta u Madridu predvođena dvostrukim strelcem Mariom Mandžukićem, a još kada je Navas napravio katastrofalnu grešku i poklonio gol Matuidiju, svet je mislio da prisustvuje još jednoj senzaciji italijanskih timova ove nedelje.

Navijaci Juventusa oko Majkla Olivera zbog penala
Navijaci Juventusa oko Majkla Olivera zbog penalafoto: Reuters

Ali, avaj!

Minuti i sekunde su delili "staru damu" od produžetaka, ali onda taj kobni duel Benatije i Kazemira u šesnaestercu Bufonovog gola, koji je Majkl Oliver okarakterisao kao prekršaj dovoljan za najstrožu kaznu.

Igraču Juvea su bili izbezumljeni, krenuli su na sudiju, okružili ga, a prednjačio je kapiten Đanluiđi Bufon koji je svašta rekao na račun engleskog arbitra i ovaj mu to nije oprostio i pokazao mu direktan crveni karton. Još jedna nevolja je to bila za očajne navijače.

Alegri je uveo rezervnog golmana Ščesnog da brani penal, ali je Kristijano Ronaldo preuzeo odgovornost, šutirao i bio neumoljiv za eksploziju radosti na tribinama i terenu igrača u belim dresovima.

Da li je veliki, možda i najbolji golman svih vremena, na ovako surov način završio svoj poslednji meč u Ligi šampiona?! Nefer bi to bilo i prema Điđiju i prema fudbalu, odnosni, taj "bog fudbala" ako postoji bio bi nepravedan prema Bufonu.

A Real?! Real je srećno skinuo prokletstvo da nikada nije prošao dalje u okršajima sa Juventusom kada su se igrala dva meča.

Što se tiče drugog susreta, koji su igrali Bajern i Sevilja, u neku ruku rutinski je to bio odrađen posao ekipe Jupa Hajnkesa, mada je moglo da zagusti a je Korea umesto prečke pogodio mrežu Ulriha nekih 25 minuta pre kraja.

Uoči poslednjeg sudijskog zvižduka baš je isti igrač svoju nervozu ispoljio žestokim startom nad Martinezom, izbila je gužva i koškanje među igračima, a onda je za Koreu stigao i crveni karton.

To je, dakle, to. Na žrebu ćemo saznati ko će igrati protiv koga u borbi za veliko finale.

Sva dešavanja na ova dva meča Lige šampiona ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

TOK MEČEVA

96. minut - GOOOL! Kraaaaj! Real je u polufinalu koje je doneo Kristijano Ronaldo pogotkom sa bele tačke! Kakva tragedija za Juventus koji je bio pred senzacijom!

93. minut - Završen je meč u Minhenu bez golova! Bajern je zahvaljujući pobedi u prvom susretu 2:1 protiv Sevilje stigao do polufinala Lige šampiona.

Na kraju je bilo i malo nervoze i koškanja i udaranja među igračima zbog čega je Korea dobio crveni karton.

93. minut - PENAL ZA REAL I CRVENI BUFONU! Benatija je srušio Kazemira i Majkl Oliver je pokazao na "belu tačku". Ali to nije bio kraj mukama Juventusa, jer je Đanluiđi Bufon zbog protesta dobio crveni karton i mora u svlačionicu.

82. minutu - Sve smo bliže produćžecima u Madridu! Real je krenuo u napade, jedan za drugim, opkolilu su šesnaesterac "stare dame", ali prolaza nema.

70. minut - Uhhhh kakvu je šansu propustila Sevilja da uvede meč u Minhenu u neizvesnost. Koreja je zatresao prečku.

61. minut - GOOOL! Madrid je u šoku, Torino u transu! Juventus je već sada stigao da nadoknadi zaostatak iz prvog meča sa Realom. Veliki kiks Kejlora Navasa koji je ispustio loptu i to na nogu Blezu Matuidiju koji trese mrežu i donosi izjednačenje u ukupnom rezultatu.

46. minut - Počela su druga poluvremena! Juventus vodi u Madridu protiv Reala 2:0, a Bajern i Sevilja i dalje traže puteve do mreže.

37. minut - GOOOOL! PONOVO MANDŽUKIĆ! Novi šok u Madridu, Juventus je sad već na korak od senzacije koju je dan ranije napravila Roma! Hrvat je očigledno nezaustavljiv ove večeri i na gotovi isti način zatresao mrežu Navasa kao u 2. minutu!

37. minut - U Minhenu još nema golova, ali bilo je nekoliko prilika na obe strane. bajern očekivano aktivniji, poslednju priliku je propustio Riberi, a pre toga Levandovski, Roben i Rodrigez. Sevilja je pretila preko Koree i Sarabije.

15. minut - Maks Alegri već sada vrši prvu izmenu, a nije jasno da li je prinudna ili taktička. Umesto De Šila u igru ulazi Stefan Lihtštajner, mada nije delovalo kao da se italijanski reprezentativac povredio.

14. minut - Realu je poništen pogodak. Ronaldo je šutirao, Bufon je odbranio, ali je naleteo na loptu Isko i poslao je u mrežu, međutim, pomoćni sudija je podigao zastavicu. Procenite sami situaciju!

13. minut - Evo zanimljivogh statističkog podatka, ovo je najbrži gol koji je Real primio na svom terenu u Ligi šampiona.

2. minut - GOOOL! Početka kao iz snova za Juventus u Madridu! Bolje nisu mogli da požele, Mario Mandžukić je već pogodio mrežu Kejlora Navasa.

20.45 - Počele su utakmice u Madridu i Minhenu.

20.00 - Poznati su i sastavi ekipa za večerašnje revanš utakmice.

Real Madrid: Navas, Karvahal, Varan, Valjeho, Marselo, Kazemiro, Modrić, Kros, Isko, Bejl, Ronaldo.

Juventus: Bufon, De Šiljo, Benatija, Kjelini, Aleks Sandro, Kedira, Pjanić, Matuidi, Daglas Kosta, Mandžukić, Iguain.

Bajern Minhen: Ulrih, Kimih, Humels, Boateng, Rafinja, Martinez, Miler, Rodrigez, Riberi, Roben, Levandovski.

Sevilja: Sorija, Navas, Merkado, Lengle, Eskudero, N'Zonzi, Banega, Korea, Vaskez, Sarabija, Ben Jeder.

BONUS VIDEO: Konferencija Aleksandra Džikića posle drugog meča finala ABA lige

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.