NAŠA GENERACIJA JE MOGLA MNOGO, PA I DO POLUFINALA! Lane Jovanović o Mundijalu, atmosferi u reprezentaciji, i tragičnom porazu od Australije! (FOTO) (VIDEO)
Milan Jovanović proslavlja gol protiv Nemačke na SP 2010, Foto: Profimedia

MUNDIJALSKA GROZNICA

NAŠA GENERACIJA JE MOGLA MNOGO, PA I DO POLUFINALA! Lane Jovanović o Mundijalu, atmosferi u reprezentaciji, i tragičnom porazu od Australije! (FOTO) (VIDEO)

"Na ovakvim takmičenjima bez sreće nema ničega"

Objavljeno:

Najveću pobedu u novijoj istoriji reprezentacije Srbije nad Nemačkom na SP u Južnoj Africi je doneo Milan Jovanović. Čekali smo dugih osam godina da se vratimo na veliku scenu i konačno, sa uživanjem odbrojavamo dane do početka Mundijala u Rusiji.

- Siguran sam da taj prazan hod sigurno ne bi toliko dugo trajao da je Radomir Antić ostao selektor - uveren je Milan Jovanović, bivši napadač reprezentacije

- Međutim, baš posle te pobede protiv Nemačke, doživeli smo poraz od Australije koji je bio i ostao najljuća rana moje generacije. Po svim analizama, odigrali smo najbolje prvo poluvreme protiv "kengura", ali smo izgubili, na neshvatljiv, banalan način. I sada sam uveren da smo imali snage i kvalitet da dođemo čak do polufinala. Ambijent, atmosfera i drugarstvo u reprezentaciji su bili fenomenalni, imali smo igrače svetske klase poput Stankovića, Vidića, Žigića, tada u najvećoj snazi. Selektor Antić je svojim znanjem, iskustvom i šarmom sve vrhunski vodio. Ipak, nije nam se dalo da napravimo nešto više.

foto: Profimedia

Na pitanje da li je moglo da se desi da pred SP u Južnoj Africi neko oduzme kapitensku traku Dejanu Stankoviću, Jovanović je iskreno odgovorio.

- Izbegavam sve polemike. Kao bivši reprezentativac, a sada navijač i čovek koji je emotivno vezan za Srbiju, bezrezervno sam uz "orlove". Jedino još utakmice naše selekcije gledam i doživljavam sa posebnom strašću i zato ću uvek biti uz ovo momke i maksimalno ih podržavati. Velika je stvar što su se plasirali na Mundijal i sve što budu napravili u Rusiji je dodatni plus. Iz iskustva znam da rezultat neće zavisiti samo od taktike, voljnog momenta, pa i forme. Na ovakvim takmičenjima bez sreće nema ničega.

BONUS VIDEO:

Koreografija Delija na meču Crvena zvezda - Zemun

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.