Više od pola Italije i dalje mrzi Mijatovića, ali on 20 godina kasnije otkriva neviđeni gest Juventusa nakon što im je uzeo pehar Lige šampiona! (VIDEO)
Predrag Mijatović je postigao pobednički gol u finalu Lige šampiona 1998. godine protiv Juventusa, Foto: Profimedia

Uvek ga dočekaju uvredama

Više od pola Italije i dalje mrzi Mijatovića, ali on 20 godina kasnije otkriva neviđeni gest Juventusa nakon što im je uzeo pehar Lige šampiona! (VIDEO)

Legendarni bivši napadač Reala se prisetio čuvenog amsterdamskog finala 1998. godine

Objavljeno:

Oči fudbalske Evrope biće uprte u utorak uveče ka Torinu, gde ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida.

Kada su u pitanju dueli najtrofejnijeg italijanskog i najtrofejnijeg španskog kluba svi odmah ističi dve činjenice. Oni naklonjeniji "staroj dami" govore o tome da ih Real nikada nije izbacio kada su se igrala dva meča, a oni kojima je "kraljevski klub" bliži srcu sete se Predraga Mijatovića i njegovog gola u finalu lige šampiona davne 1998. godine kada je doneo trofej Madriđanima posle 3 decenije.

Zato brojni novinari uvek i okrenu broj telefona legendarnog bivšeg jugoslovenskog fudbalera uvek uoči susreta dva tima, pa je tako bilo i sada, a čuveni Mijat priznaje da je zbog toga i dalje u Italiji "persona non grata", osim kada su u pitanju navijači Intera.

- I dalje pričaju da je bio ofsajd, ali pogledajte gde je (Đanluka) Pesoto, on je van kadra, sve nas drži u regularnoj poziciji - odgovorio je Mijatović novinaru "Gazeta delo sporta" na pitanje da li je postigao gol iz ofsajda u čuvenom amsterdamskom finalu.

Predrag Mijatović je i dalje 'persona non grata
Predrag Mijatović je i dalje "persona non grata" u Italijifoto: Zorana Jevtić

Čovek koji zbog tog gola i dalje ima status ikone u Realu i među navijačima setio se kako su tada ljudi iz Juventusa ispali gospoda.

- Slavili smo sa Juventusovim šampanjcem, džentlmenski sun am ga dali. Ali čak i danas, kada bilo gde na svetu sretnem Italijane, nešto mi dobacuju. Kad me vređaju samo se okrenem, mada uglavnom se danas samo šale… Interisti mi doduše i dalje zahvaljuju - otkrio je Mijatović.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.