PAO JE PAO! Zelene izbacuju u treću ligu! Šanse da se spasu se mere miliprocentima! (FOTO)
Navijači Panatinaikosa, Foto: AP

tuga u grčkoj

PAO JE PAO! Zelene izbacuju u treću ligu! Šanse da se spasu se mere miliprocentima! (FOTO)

Promenu vlasnika mora da odobri Vlada Grčke

Objavljeno: 12:08h

Fudbalski klub Panatinaikos je gotov!

Ukoliko neko ne da 30 miliona evra do 31. marta, dokle je rok, ekipa iz Atine se seli u treću ligu!

Predsednik košarkaškog kluba Dimitris Janakopulos izrazio je želju da pomogne i izvuče fudbalsku sekciju, ali sve zavisi od toga kada će početi pregovori sa Vladom Grčke.

foto: AP

- U oporavak kluba sam uložio 42 miliona evra iz svog džepa. Za mene lično, psihološki i ekonomsko, nemoguće je da dalje nastavim da vodim klub. Napravio sam romantičnu grešku da je moguće napraviti zdrav klub bez ulaska u dešavanja iza scene. Grčku stvarnost ne mogu da promenim. Ukorenjeni sistem i mentalitet sprečavaju našu zemlju da ima normalan fudbal – rekao je bivši predsednik Janis Alafuzos, kada je otišao u septembru 2017. godine napustio klub.

Poslednji potez Alafuzosa bio je poziv bogatim navijačima Panatinaikosa da pomognu. I pored velike navijačke baze rasprostranjene na svim meridijanima, interesovanje je pokazao jedino Dimitris Janakopulos, vlasnik Košarkaškog kluba Panatinaikos, kasno je bacio pojas za spasavanje. Promenu vlasnika mora da odobri Vlada Grčke.

Alafuzos je objavio da je spreman da sa ličnog računa dug Panatinaikosa umanji za 20 miliona evra, ali Zelenima i dalje ostaje „minus“ od 30 miliona koje moraju da pronađu do kraja meseca.

Vremena je malo, a sudbina kluba zavisi od brzine pregovoa Janakopulosa sa predstavnicima vlade.

BONUS VIDEO: Izjava navijača Srbije koji je došao u Kovilovo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.