Oglasio se još jedan Savez! Nema takmičenja sa sportistima samoproklamovane republike Kosovo!
Džudo, Foto: Fonet

pala odluka

Oglasio se još jedan Savez! Nema takmičenja sa sportistima samoproklamovane republike Kosovo!

- Povodom učešća reprezentativaca Srbije u džudou koji ovog vikenda učestvuju na Evropskom juniorskom kupu u Sarajevu, a na kome između ostalih nastupaju i takmičarke i takmicari nepriznate države Kosovo, Džudo savez Srbije doneo je odluku da se na tom turniru naši reprezentativci neće nadmetati sa istim iz nepriznate države Kosovo

Objavljeno: 19:58h

Džudo savez Srbije potvrdio da juniorskim reprezentativkama Anji Obradović i Marici Perišić nije dozvolio da se takmiče protiv rivalki iz tzv. Kosova.

Takođe, DŽSS pozvao je Vladu i Olimpijski komitet Srbije da pronađu model za postupanje u sličnim situacijama.

- Povodom učešća reprezentativaca Srbije u džudou koji ovog vikenda učestvuju na Evropskom juniorskom kupu u Sarajevu, a na kome između ostalih nastupaju i takmičarke i takmicari nepriznate države Kosovo, Džudo savez Srbije doneo je odluku da se na tom turniru naši reprezentativci neće nadmetati sa istim iz nepriznate države Kosovo. - Voljom žreba na Evropskom juniorskom džudo kupu u Sarajevu, u prvom kolu u nedelju trebalo je da se sastane AnjaObradović sa takmičarkom nepriznate države Kosovo Laurom Fazliju, a Marica Perišić danas u polufinalu protiv Lohe Flake. U skladu sa odlukom DŽSS, Perišić nije nastupila u ovom meču, isto kao što neće ni Obradović sutra -navodi se u saopštenju. Iz DŽSS, zbog nastale situacije i u rukometu, pozivaju sav srpski sport i Vladu Srbije da se pronađe rešenje.

- U svetlu jučerašnjih događaja koji su vezani za rukomet kao i današnjih u džudo sportu, DŽSS će zajedno sa svim drugim nacionalnim granskim Savezima, Sportskim savezom Srbije, Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije i Vladom Republike Srbije dati puni doprinos da se pronađe jedinstveno rešenje koje bi trebalo da bude obavezujuće za buduće postupanje kako sportista tako i organizatora velikih sportskih dogadjaja u Republici Srbiji - zaključuje se.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.