ZABORAVITE SVE ŠTO STE ČULI! Ovo je pravi razlog za Banetov gubitak kapitenske trake?! (FOTO)
Branislav Ivanović i Nejmar 2014. godine u prijateljskom meču, Foto: Profimedia

prava istina?

ZABORAVITE SVE ŠTO STE ČULI! Ovo je pravi razlog za Banetov gubitak kapitenske trake?! (FOTO)

Treba pomenuti i da je Ivanoviću po drugi put u karijeri oduzeta kapitenska traka u reprezentaciji

Objavljeno: 10:47h

Branislav Ivanović više nije kapiten Srbije - vest koja se odjeknula zemljom u ponedeljak, kada je Mladen Krstajić u Staroj Pazovi objavio da će novi kapiten biti Aleksandar Kolarov, a zamenik Nemanja Matić.

Mediji se već uveliko bave razlozima koji su uticali na takvu odluku selektora, a navodi se da je Bane Ivanović bio protiv smene Muslina, što je Krstajić shvatio kao neku vrstu bojkota protiv njega i njegovog dolaska na mesto novog izabranika reprezentacije koju će voditi na Mundijalu u Rusiji.

Početkom novembra na okupljanju reprezentativaca u Pazovi, u obraćanju novinarima, Ivanović je na pitanje šta misli o Slavoljubu Muslinu rekao:

- Mogu da kažem svoje mišljenje. Što se mene lično tiče, o Muslinu ne mogu da nađem dovoljno lepih reči koje je uradio za moju karijeru. Njemu veliko hvala, kao Rusija. Što se tiče politike Saveza – naravno da smo mi ovde svi za dobrobit fudbala.

foto: Dado Đilas

Jedna od najnovijih "teorija zavera" je i ta da je Branislavu Ivanoviću čak zamereno i to što je bio na utakmici između Crvene zvezde i Mačve u Šapcu.

Tu je navodno potvrdio bliskost sa Zvezdanom Terzićem, a odranije je u nacionalnom timu slovio kao igrač od poverenja bivšeg selektora Slavoljuba Muslina.

foto: Dado Đilas

Nezamislivo je da se ovakve stvari dešavaju u srpskom fudbalu, ali s obzirom na razmirice između Crvene zvezde i FSS u poslednjih godinu dana, kao i način na koji je smenjen Muslin, vrlo je moguće da takve priče nisu bez osnova. Šta se tu stvarno desilo znaju samo u vrhu Saveza, kao i Ivanović i Krstajić. Dok oni ne progovore, sve će biti samo nagađanje.

foto: Dado Đilas

Treba pomenuti i da je Ivanoviću po drugi put u karijeri oduzeta kapitenska traka u reprezentaciji.

Pre šest godina sukobio se s tadašnjim selektorom Sinišom Mihajlovićem pred utakmicu kvalifikacija za SP sa Makedonijom u Skoplju, u oktobru 2012. Tada je traku poneo takođe Aleksandar Kolarov. Već na prijateljskoj utakmici protiv Čilea u novembru 2012. Ivanović je bio kapiten, a traku je nosio do ponedeljka, kad mu ju je oduzeo Krstajić.

foto: Dado Đilas

Sam selektor Mladen Krstajić je dao izjavu novinaru SOS Kanala Nebojši Petroviću u kome je istakao sledeće:

- Ne postoji nikakva afera oko trake. Bane je pametan momak. Razgovarali smo pola sata i odmah je shvatio da ništa nije upereno protiv njega. Ovim potezom želim samo da razmrdam ekipu. Sve druge priče oko Dekijevog rekorda ili navodne svađe nemaju blage veze sa istinom - rekao je Krstajić.

foto: Dado Đilas

Da Bane Ivanović i dalje uživa najveće poverenje i autoritet među igračima, istakao je i Aleksandar Mitrović:

- Novi kapiten je izbor selektora i mi moramo da poštujemo odluku. Bane i Koki su najveći autoriteti u svlačionici i ništa ne bi trebalo da se promeni!

Branislav Ivanović će i pored toga što ne nosi traku na ruci i dalje biti predvodnik ove generacije koja će igrati na Mundijalu, a za reprezentaciju nastupa već dugih 13 godina i samo ga dva meča deli od najviše nastupa za nacionalni tim, i dostizanja Dejana Stankovića sa 102 meča.

BONUS VIDEO: Prvotimac Zvezde sluša Maju Berović na putu za Zlatibor

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.